4:27 , среда , 19 септембар 2018
Početna / BIH / PET STVARI NA KOJE TROŠITE PREVIŠE NOVCA

PET STVARI NA KOJE TROŠITE PREVIŠE NOVCA

Dok smo svjesni krupnih stvari koje nam prave troškove, postoje i one na koje gotovo nikada ne obraćate pažnju.

27471

Da li ste nekada proučavali sve vaše navike potrošnje? Možda je pravo vrijeme da smanjite sve bespotrebne troškove, koji vas mogu dovesti do velike uštede.

1. Kafa 

Iako se može piti u udobnosti svog doma, većina ljudi svakodnevno ispija kafu u gradskim kafićima. Umjesto toga, odlučite se za popularne aprate za kafu ili investirajte u njega.

2. Članarina za teretanu 

Ako je ne koristite aktivno, teretana će biti samo dodatni izdatak. U slučaju da nemate vremena, ili volje, najbolje je da se opredjelite za vježbanje uz pomoć videa koje možete naći na Jutjubu.

3. Noćni izlasci ili večere 

Noćni izlasci i večere svakako spadaju u normalan dio socijalnog života i ne treba ih skroz izbaciti. Ipak, ponekad ih možete zamijeniti kućnom varijantom.

4. Troškovi kupovine 

Mnogi će reći da im hrana i kućne potrepštine najviše oduzimaju od kućnog bužeta. Zato bi trebalo da planirate obroke unaprijed i jednom sedmično da posjećujete markete sa listom za kupovinu. Takođe, nikada ne idite u kupovinu gladni.

5. Prevoz 

Ako ste primjetili da previše novca izdvajate za prevoz, najbolje bi bilo da se sa komšijama dogovorite oko zajedničkog prevoza i tako podjelite troškove. U slučaju da je to neizvodljivo, uvijek možete razmisliti o javnom prevozu.

Izvor: B92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *