15:15 , понедељак , 23 април 2018
Početna / REGION / PETROV: HDZ PRETVORIO SABOR U CIRKUS

PETROV: HDZ PRETVORIO SABOR U CIRKUS

Predsjednik Mosta Božo Petrov, koji je u četvrtak dao ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog sabora, izjavio je kako je njegova uloga bila zaštititi dostojanstvo Sabora te da da je čist pred narodom, dok je HDZ te njegovog predsjednika i premijera Andreja Plenkovića optužio da su parlament pretvorili „u cirkus i političko tezgarenje“.
PB„Moja uloga kao predsjednika Sabora bila je zaštititi, koliko god je to moguće, dostojanstvo i rad te institucije i to sam radio do zadnjeg trena, a Andrej Plenković i HDZ su se potrudili da pokušaju pretvoriti ovu instituciju u političko tezgarenje i trgovinu, jer očigledno im je trebalo 75, 76 ruku da zaštite neke druge osobe, neke druge gazde“, poručio je Petrov novinarima u Saboru, istaknuvši da za njega „gazda“ može biti samo hrvatski narod koji je birao sastav parlamenta.
„Andrej Plenković i HDZ su u ovom svemu pokušali napraviti cirkus od svih institucija. U takvom cirkusu ja neću učestvovati“, naglasio je.
Petrov vjeruje da će hrvatski građani shvatiti kakvog predsjednika Vlade imaju. „Imamo predsjednika Vlade koji u ovom trenutku laže da ima većinu, pa kaže da nemamo većinu, danas kaže da je to potpuno nebitno pitanje. Dakle, imamo osobu kojoj je bitna i stolica i moć, očito moć da se zaštite svi oni koji su učestvovali u onome što se događalo oko Agrokora i svih drugih pitanja“, rekao je Petrov.
HDZ-u je, smatra Petrov, bitno samo da prebrode do drugog kruga lokalnih izbora, pri čemu ocjenjuje da će „još neki pretrčati u njihov tabor“. Najavio je da će učestvovatiu radu Sabora kao saborski poslanik, ali da ne može biti na čelu institucije od koje su, kako je rekao, HDZ i Plenković, napravili tržnicu, prenosi Hina.
Ponovio je da bi najpošteniji za hrvatske građane bili novi izbori, na kojima bi građani ocijenili premijera Plenkovića i sve što je radio u proteklih mjesec dana.

Izvor: Fena

Foto: portal53.hr

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *