4:24 , субота , 23 јун 2018
Početna / BIH / PISMO IVANIĆU OTVORENO U HAGU, BAKIROVO U SARAJEVU

PISMO IVANIĆU OTVORENO U HAGU, BAKIROVO U SARAJEVU

Pismo za Ivanića stiglo je otvoreno u Ministarstvo inostranih poslova BiH, dok je pismo za Bakira Izetbegovića otvorio neko od službenika u Predsjedništvu.

predsjednistvo

Pismo koje je Međunarodni sud pravde uputio predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću stiglo je otvoreno u Ministarstvo inostranih poslova BiH, dok su pisma adresirana na Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića bila zatvorena, saznaje Mondo od više izvora u zajedničkim institucijama BiH.

Naši sagovornici tvrde da je u MIP-u BiH nakon prijema pisama sročen zapisnik a zatim su koverte upućene u pisarnicu Predsjedništva BiH.

Službenici u pisarnici su tada napravili dodatni skandal. Da bi poravnali situaciju koju je kreirao neko iz Ambasade BiH u Holandiji gdje je očigledno i otvoreno pismo za Ivanića, neko od službenika iz pisarnice otvorio je i pismo za Izetbegovića. Upravo iz te kuhinje potiče informacija koju su danas objavili federalni mediji da je bilo otvoreno samo pismo za Izetbegovića„, tvrde naši sagovornici.

Kako saznajemo, pisarnica je jedan od sektora u Predsjedništvu BiH koji je kompletan sastavljen od Bošnjaka. Ivanić je sa tim sektorom i ranije imao problema.

„Kada je ljetos prvi put pisao Međunarodnom sudu pravde, Ivanić je dobio odgovor koji je takođe otvoren u pisarnici. Tada je Ivanićev kabinet pokrenuo disciplinski postupak, ali taj slučaj nikad nije riješen jer službenici u pisarnici uživaju zaštitu Izetbegovićevog kabineta“, dodaju naši izvori.

 

IZVOR-MONDO.BA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *