15:34 , понедељак , 17 децембар 2018
Početna / BIJELJINA / PLATE OSTAJU U ISTOM NIVOU, ALI UZ SMANjENjE DOPRINOSA /VIDEO/

PLATE OSTAJU U ISTOM NIVOU, ALI UZ SMANjENjE DOPRINOSA /VIDEO/

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas budžet za narednu godinu koji iznosi 47 miliona. Novi budžet je istog dana kada je izglasan „zakrpljen“ i novim kreditom od pet miliona KM koji, sa kamatom, podiže kreditno zaduženje grada za dodatnih 6,5 miliona KM. Ovaj kredit namijenjen je za finansiranje kapitalnih projekata u 2018. godini. Pored budzeta, jedna od glavnih tema za raspravu bila je I povećanje plata. Opozicija je reagovala I kritikovala prijedlog. Međutim, kako iz pozicije ističu, plate ostaju u istom nivou, ali uz smanjenje doprinosa.

Skupštinska većina podržala je dva od 29 uloženih amandmana na budžet za narednu godinu, uz vrlo oštre kritike opozicije iz SNSD-a I Socijalističke partije. Šef Kluba odbornika SNSD-a Nedeljko Ćorić ističe da je ubjeđen da će taj novac biti upotrijebljen u izbornoj godini.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je novinarima da je zadovoljan što je usvojen budžet kao najznačajniji dokument, a prigovore opozicije nazvao je političkim primjedbama koje su pogrešno upućene lokalnoj vlasti, umjesto republičkoj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *