8:06 , четвртак , 17 јануар 2019
Početna / BIJELJINA / PLES AMERIČKIH INDIJANACA ODUŠEVIO PUBLIKU

PLES AMERIČKIH INDIJANACA ODUŠEVIO PUBLIKU

indijPlesna grupa američkih Indijanaca „Žuta ptica“ oduševila je večeras publiku u Bijeljini pričama, pjesmom i plesom plemena Apači, čiju tradiciju njeguju i predstavljaju svijetu.Dorin Dankan i njen suprug Ken imaju sedam sinova, jednu kćer i sedmoro unučadi koji čine porodičnu produkciju „Žuta ptica“, a od 1984. godine nastupaju svuda u svijetu.

Dankanova je rekla novinarima da su u organizaciji Ambasade SAD prvi put u BiH i da nose divne utiske o zemlji i publici koja je posjetila njihove nastupe u Sarajevu, Tuzli, Brčkom, Banjaluci i Bijeljini.

Plesna grupa američkih Indijanaca turneju nastavlja u Rumuniji.

U sali Centra za kulturu u Bijeljini plesni spektakl sa oduševljenjem je pratilo više od 600 posjetilaca, iako sala ima 500 mjesta za sjedenje.

U obraćanju publici, Dorin i Ken su poručili da je njihova misija očuvanje majke prirode i njegovanje tradicije američkih Indijanaca, te pozvali prisutne da slušajući svoje starije očuvaju vlastitue običaje i tradiciju.

Prije izvođenja muzičko-scenskog spektakla, članovi plesne trupe danas su se družili sa djecom i posjetiocima u Bijeljini i pokazali im tradicionalni način pravljenja lutaka od prirodnog materijala, uvezivanjem kukuruzovine raznobojnim koncima.

InfoBn/Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *