15:05 , среда , 20 јун 2018
Početna / BIJELJINA / POČELA AKCIJA ČIŠĆENJA GRADA

POČELA AKCIJA ČIŠĆENJA GRADA

Akcija “April-mjesec čistoće” počela je danas u Bijeljini na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića, gdje je gradonačelnik Mićo Mićić zasadio drvo.

vlcsnap-2017-04-03-14h42m48s711

„Ovu akciju, sa brojnim aktivnostima, realizujemo godinama. Cilj je da održavamo higijenu u našem gradu, ali i da imamo što više zelenih površina“, rekao je Mićić novinarima.

On je naveo da se iz gradskog budžeta izdvaja 700.000 KM za održavanje čistoće u gradu, za košenje i čišćenje, a ove godine planirana je i sadnja 300 stabala.

Mićić je naglasio da su nadležne službe maksimalno angažovane na uklanjanju divljih deponija.

Načelnik Komunalne policije Ratomir Draganić najavio je brojne aktivnosti tokom akcije „April-mjesec čistoće“, ističući da će ove godine više pažnje biti posvećeno buđenju svijesti o zaštiti životne sredine, kako kod djece, tako i kod odraslih.

On je naveo da je na području grada evidentirano 45 divljih deponija, a tokom aprila biće urađeno sve što je potrebno za njihovo saniranje.

„Tokom ovog mjeseca u saradnji sa Centrom za socijalni rad radićemo na uređenju dvorišta Dnevnog centra za djecu, obilježićemo i Dan planete u saradnji sa obdaništima u našem gradu, imaćemo i eko-dan za administrativne radnike gdje će nas tridesetak čistiti kamp `Eko put`“, rekao je Draganić.

On je najavio da je, osim odvoza kabastog otpada i redovnog odvoza komunalnog otpada, u planu i farbanje kanti za smeće u Gradskom parku, pranje ulica u gradu, sadnja drveća u Sremskoj ulici pored kolovoza, čišćenje putnog pojasa i vodenih tokova-obala, kao i predavanja u školama iz oblasti ekologije i komunalnog reda, te brojne druge aktivnosti.

Građanima je upućen poziv da daju lični doprinos akciji „April-mjesec čistoće“, da bi životna sredina u Semberiji ostala čista i zdrava.

 

IZVOR-AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *