5:41 , понедељак , 18 јун 2018
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / POČINJE IZGRADNJA ZGRADE BOLNICE ISTOČNO SARAJEVO

POČINJE IZGRADNJA ZGRADE BOLNICE ISTOČNO SARAJEVO

Izgradnja nove zgrade Bolnice Istočno Sarajevo počeće za 15 do 20 dana, najavljeno je nakon sastanka ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragana Bogdanića sa predstavnicima lokalnih zajednica Sarajevsko-romanijske regije i ove zdravstvene ustanove.
bolnicaBogdanić je naveo da je danas na dnevnom redu Narodne skupštine Republike Srpske informacija o gradnji Bolnice, nakon čega će biti završeno potpisivanje ugovora, a potom početi gradnja.
Prema njegovim riječima, dogovoren je model finansiranja i izvođač će obezbijediti sredstva, a potom će u 72 jednake rate biti isplaćena sredstva iz budžeta Republike Srpske.

Direktor Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović rekao je da su svi nivoi vlasti iskazali spremnost da ovaj projekat bude završen za godinu-dvije na dobrobit svih, te naveo da će Narodna skupština Republike Srpske na narednoj sjednici dati saglasnost za potpisivanje ugovora između izvođača radova i finansijera, odnosno Vlade Srpske.

„Trenutno se radi na uklanjanju stabala iz parka, gdje će biti građena bolnica, spremamo odlagalište za nepotrebni materijal i razgovaramo o tome kako da budu prevaziđeni administrativni problemi i u što kraćem roku dobijene sve dozvole i saglasnosti“, istakao je Todorović.
Prema njegovim riječima, posljednjih nekoliko mjeseci razmatra se strategija za obezbjeđivanje kadrova za novu bolnicu.
„Želimo da nova bolnica bude referentna ustanova za cijelu Republiku Srpsku“, naglasio je Todorović.
Izgradnja i opremanje nove zdravstvene ustanove trebalo bi da košta 46,58 miliona KM bez PDV-a.
Novu bolnicu u Istočnom Sarajevu izgradiće i opremiti grupa „Marković invest-R.M.“ iz Laktaša i „Medikal“ iz Mostara, koji su na tenderu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite izabrani kao najpovoljniji ponuđači.
Novu bolnicu, površine 10.500 metara kvadratnih, činiće dva spojena objekta – stacionarni i tehnički, koji će biti povezani sa nedavno izgrađenim polikliničkim objektom.

Izvor: Agencije

Foto: Ilustracija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *