5:09 , недеља , 24 јун 2018
Početna / BIH / POČINJE PROCEDURA RATIFIKACIJE SPORAZUMA O KLIRINŠKOM DUGU

POČINJE PROCEDURA RATIFIKACIJE SPORAZUMA O KLIRINŠKOM DUGU

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da je od Kancelarije za zakonodavstvo dobio pozitivno mišljenje u vezi sa sporazumom sa Rusijom o klirinškom dugu, tako da je ovaj predmet kompletiran, i već bi u četvrtak, 6. aprila, trebalo da bude razmatran na sjednici Savjeta ministara BiH.

20170404144843_420426

On kaže da, nakon te sjednice i odluke Savjeta ministara, otpočinje proces ratifikacije sporazuma, koji će biti upućen prvo Predsjedništvu BiH, a potom i Predstavničkom domu i Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH na usvajanje.

„Ovo je vrlo značajna stvar za BiH i posebno smo zahvalni Ruskoj Federaciji jer je BiH jedina zemlja prema kojoj Rusija izmiruje klirinški dug, i to u gotovini. Tu zahvalnost ću sredinom godine i lično prenijeti ruskom ministru inostranih poslova Sergeju Lavrovu tokom planiranog susreta“, rekao je Crnadak.

On podsjeća da je 58 odsto od ukupnih sredstava namijenjeno za Federaciju BiH, za Republiku Srpsku 29 odsto, 10 odsto ide za institucije na nivou BiH, a tri odsto u Brčko distriktu.

„Nadam se da će 36 miliona dolara, odnosno nešto više od 60 miliona KM, Vlada Republike Srpske iskoristiti za izgradnju neke nove škole, bolnice ili mosta, i da taj novac neće biti potrošen za izmirenje zaostalih dugova koje je vlast napravila. To je novac iz starog sistema, praktično dar sa neba, i treba ga utrošiti za nešto korisno, a ne za krpljenje budžetskih rupa“, smatra Crnadak.

IZVOR: NEZAVISNE.COM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *