11:28 , понедељак , 18 фебруар 2019
Početna / BIJELJINA / POČINJE UNIŠTAVANJE ODRASLIH KOMARACA UZ RIJEKU SAVU

POČINJE UNIŠTAVANJE ODRASLIH KOMARACA UZ RIJEKU SAVU

komaracU bijeljinskim naseljima uz rijeku Savu večeras će početi uništavanje odraslih komaraca koji su najbrojniji u ovom području Semberije.
Iz preduzeća „Eko zaštita“ je najavljeno da će postupak zamagljivanja sa zemlje krenuti iz mjesnih zajednica Međaši, Trnjaci i Balatun u periodu između 20.00 i 22.30 časova.

Uništavanje odraslih jedinki biće narednih dana nastavljeno prema planu koji je napravljen na osnovu monitoringa brojnosti komaraca.

Gradski veterinarski inspektor Slaviša Cacanović rekao je Srni da je brojnost komaraca u urbanoj zoni najveća u naselju Koviljuše, a zanemariva na području Golog Brda i Patkovače.

Postavljanjem klopki za odrasle komarce i u razgovoru sa mještanima utvrđeno je da su komarci najprisutniji u području uz Savu, koje je prošle godine bilo mjesecima zaplavljeno.

Cacanović je pohvalio rad i rezultate „Eko zaštite“, koja godinama obavlja larvacidno uništavanje komaraca na području Bijeljine, kontinuirano od aprila do polovine oktobra.

Prema njegovim riječima, brojnost komaraca u Bijeljini daleko je manja nego u susjednim gradovima i zemljama u okruženju, a stanje bi bilo i bolje da se i u okolnom području obavlja efikasno uništavanje komaraca kakvo se primjenjuje u Semberiji.

Za uništavanje komaraca u gradskom budžetu Bijeljine planirano je 350.000 KM, a trogodišnji ugovor koji ističe ove godine na tenderu je dobilo bijeljinsko preduzeće „Eko zaštita“.

infoBN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *