11:27 , понедељак , 18 фебруар 2019
Početna / REGION / POČUČA SE NAGODIO S TUŽILAŠTVOM ZA UKRAJINU

POČUČA SE NAGODIO S TUŽILAŠTVOM ZA UKRAJINU

Bivši tv voditelj i dobrovoljac Radomir Počuča, nagodio se sa Višim tužilaštvom u Beogradu da za svoje dobrovoljačko delovanje u oružanim sukobima u Ukrajinu bude kažnjen uslovnom kaznom zatvora.

Počuča je novinarima ispred Palate pravde rekao da je sporazumno priznao krivicu za kaznu od godinu i po dana zatvora, uslovno na četiri godine.

pocuca
Dopune Krivicnog zakonika koje su usvojene 2014. godine, predvidaju kaznu od šest meseci do 10 godina za one koji ucestvuju u ratu ili oružanom sukobu u drugim zemljama i organizuju i vrbuju gradane Srbije da to čine.
Suđenje Počuči u Višem sudu u Beogradu, zbog optužbi da je pretnjama koje je uputio preko Fejsbuka ugrozio sigurnost „Žena u crnom“, biće nastavljeno 19. maja.

Počuca se danas prvi put pojavio pred sudom nakon povratka iz Ukrajine, gde se borio kao dobrovoljac na strani proruskih trupa.

On je krajem marta uhapšen u Srbiji po poternici koja je za njim bila raspisana zbog izbegavanja suđenja, ali je ubrzo odlukom suda pušten da se brani sa slobode i oduzet mu je pasoš.

Počuči, koji je ranije radio i kao novinar i voditelj TV Pink, sudi se za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, jer je preko svog Fejsbuk profila 25. marta pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da „ne troše pesnice između sebe“, već da se udruže i da pretuku „Žene u crnom“ koje su na Trgu republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.
Ubrzo nakon toga ostao je bez posla u policiji.

Postupak protiv njega vodi Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal, jer je izvršeno preko Interneta putem društvene mreže.
Izvor: TANJUG

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *