16:47 , субота , 18 август 2018
Početna / BIJELJINA / POLICIJA SRPSKE SPRIJEČILA TERORISTIČKI AKT U JANJI

POLICIJA SRPSKE SPRIJEČILA TERORISTIČKI AKT U JANJI

srpska-policijaPolicija Republike Srpske spriječila je pripremljeni teroristički akt u bijeljinskom naselju Janja, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina.
Pretresom hotela „Dalas“ u Janji pronađena je veća količina pripremljenih zapaljivih tečnosti, eksplozivnih i pirotehničkih materija, koje su bile međusobno povezane s ciljem uništenja ovog objekta, koji je fizički povezan sa većim brojem stambenih objekata, ističu u policiji.

Pripadnici CJB Bijeljina i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP- Republike Srpske, u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH došli su do operativnih saznanja da na području CJB Bijeljina može doći do izvršenja terorističkog akta ili drugog teškog krivičnog djela s ciljem ugrožavanja sigurnosti građana i imovine u većem obimu i izazivanja vjerske, nacionalne i rasne netrpeljevosti.

Postupajući prema tim saznanjima, policija je prikupila podatke o mogućim objektima napada i danas izvršila pretres hotela „Dalas“ u kome je i otkrivena priprema za teroristički napad.

Iz CJB Bijeljina navode da je blagovremenim djestvom policije i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP- Republike Srpske spriječeno izvršenje napada, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti koje su mogle dovestio do napad.

Preduzimanje svih mjera vršeno je pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljina.

U CJB Bijeljina u toku je obraćanje portparola, a policija će medijima proslijediti snimak pretresa.

Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *