10:16 , четвртак , 21 јун 2018
Početna / BIJELJINA / PONOVO HUMANI: MATURANTI POLJOPRIVREDNE I MEDICINSKE ŠKOLE

PONOVO HUMANI: MATURANTI POLJOPRIVREDNE I MEDICINSKE ŠKOLE

Povodom 20. marta Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke učenici IV-6 razreda Poljoprivredne i medicinske skole, smjer medicinski tehničari u saradnji sa razrednim starješinom dr Ivanom Đurić, odlučili da sve žene našeg grada podsjete na važnost rane prevencije karcinoma dojke.

z

Tim povodom 21. marta u prostorijama škole, učenici su održali kratko predavanje na temu “Karcinom dojke”, a u školskom holu, kao i na Gradskom trgu organizovali su humanitarnu akciju pod nazivom ”Voli se. Pregledaj se. Budi zdrava”.

U toku akcije učenici su dijelili promotivne letke na kojima je ukazana važnost samopregleda i rane detekcije, kao i uputstvo za samopregled dojke, potom vršena je i podjela rozih mašnica koje i predstavljaju simbol podrške svim oboljelim od ove bolesti.

Sav prikupljeni novac utrošen je za kupovinu devet kompleta posteljine, televizor i šest pari papuča, koji su donirali onkološkom odjeljenju JU ”Sveti Vračevi“ u Bijeljini, sa ciljem da se pacijentima koji dolaze na terapije bar malo uljepša boravak tokom terapije.

Zadovoljstvo nam je da učestvujemo u ovakvim akcijama, prije svega jer je to i naša dužnost kao medicinskih tehničara, a to je prije svega promocija zdravlja, prevencija oboljenja i podizanje svijesti građana o preveciji. Ovim putem smo zahvalni svim građanima koji su donirali za ovu akciju i koji su ukazali svoje povjerenje”, navode učenici ove škole.

Izvor: Info Bijeljina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *