13:32 , петак , 19 јул 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / PONOVO SAOBRAĆA VOZ NA LINIJI DOBOJ-BANJALUKA

PONOVO SAOBRAĆA VOZ NA LINIJI DOBOJ-BANJALUKA

Preduzeće „Željeznice Republike Srpske“ saopštilo je da je uspostavljen redovan željeznički saobraćaj na relaciji Doboj-Banjaluka nakon što je voz naletio na odron na pruzi.

Mašinovođa voza na liniji Banjaluka – Doboj povrijeđen je 5. januara u mjestu Jošavka u blizini Čelinca kada je voz naletio na odron na pruzi.

Saobraćaj je uspostavljen sinoć i pruga je na dijelu između staničnih mjesta Snjegotina i Jošavka puštena u redovno saobraćanje za vozove.

„Mašinovođa Željeznica Republike Srpske koji je povrijeđen usljed vanrednog događaja operisan je i uspješno se oporavlja u Kliničkom centru u Banjaluci“, navedeno je u saopštenju.

„Željeznice Republike Srpske“ zahvaljuju putnicima i korisnicima željezničkih usluga na razumijevanju i strpljenju dok su trajali radovi na ponovnom uspostavljanju željezničkog saobraćaja.

Mašinovođa putničkog voza „Željeznica Republike Srpske“ povrijeđen je kada je usljed snježnog nanosa i odrona došlo do iskakanja lokomotive i jednih putničkih kola iz šina na dijelu pruge između staničnih mjesta Šnjegotina i Jošavka, saopšteno je ranije iz „Željeznica“.

Mašinovođa je zadobio povrede glave i lica i kolima hitne pomoći prevezen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, gdje je operisan, dok se jedna putnica iz voza požalila na nelagodu.

Putnički voz naletio je na veliki snježni nanos i odron, a stručne ekipe „Željeznica Republike Srpske“ intenzivno su radile na uklanjanju odrona čija je količina bila veća od 50 metara kubnih.

 

IZVOR-MONDO.BA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *