5:32 , среда , 17 јул 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / POP „PAO“ U PRODAJI EKSPLOZIVA, NA PRIMOPREDAJU POVEO SVOJU DECU!

POP „PAO“ U PRODAJI EKSPLOZIVA, NA PRIMOPREDAJU POVEO SVOJU DECU!

Pravoslavni sveštenik Bojan Glišić (38) iz Dabrobosanske mitropolije, uhapšen u BiH u akciji „Lotika“ sa dva kilograma različitog eksploziva. Oružje dao prikrivenim policajcima. Neko vreme je bio praćen

U pretresima objekata koje je koristio, policija je pronašla i zaplenila oko dva kilograma različitog eksploziva, kao i druga eksplozivna sredstva.

Kako saznaju „Novosti“, pop Glišić je uhapšen nakon što je prikrivenim istražiocima MUP RS prodao eksploziv! Da šok bude još veći, Glišić je na primopredaju poveo i svoju decu, koju je koristio kao paravan za nelegalne poslove. Inače, Glišić je oženjen i ima troje dece.

– Istražioci su određeno vreme pratili sveštenika, jer su imali informacije da se bavi nedozvoljenom trgovinom oružjem i eksplozivom, koje je uglavnom prodavao na području Federacije BiH. Razlog tome verovatno leži u činjenici da je dugo službovao u Zenici, pre nego što je prebačen u crkvu u Borikama kod Rogatice – kaže izvor blizak istrazi.

Nakon prikupljanja dokaza, isplanirana je akcija „Lotika“ u okviru koje su prikriveni istražioci MUP RS uspeli da stupe u kontakt sa sveštenikom Glišićem, glumeći zainteresovane kupce. Dogovorili su se o kupoprodaji, a onda su se sastali na unapred ugovorenoj lokaciji. Čim je istražiocima prodao eksploziv, svešteniku su stavljene lisice na ruke.

– Mimo činjenice da je svešteno lice švercovalo eksplozivom istražioce je još više šokiralo to što je Glišić na primopredaju došao sa decom, koju je vozio u istom automobilu sa smrtonosnim napravama – kaže izvor blizak istrazi.

Mirna Miljanović, portaparol MUP RS, kaže da su akciju „Lotika“ sproveli inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u Sarajevu.

– Akcija je usmerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnim sredstava, kao i vatrenog oružja. Tokom dana izvršeni su pretresi na dve lokacije u Rogatici i jednoj u Višegradu i slobode je lišen B. G. – rekla je Miljanovićeva.

Ona kaže da se osumnjičenom na teret stavlja da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

– U pretresima su pronađena i zaplenjena dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, rasprskavajuća mina usmerenog dejstva, takozvani MRUD, više municije različitog kalibra, više SIM kartica i mobilnih telefona – ističe Miljanovićeva.

Ona pojašnjava da je osumnjičeni sproveden na kriminalističku obradu nakon koje će biti predat u nadležnost Tužilaštva.

TOKOM akcije „Lotika“ policija je pretresla, kako prenose mediji, Glišićev automobil i parohijski dom u Borikama, gde je prebačen da radi pre nekoliko meseci. Pripadnici MUP pregledali su navodno i kuću njegovih roditelja u Višegradu. Inače, celu operativnu akciju realizovali su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske na području Rogatice i Višegrada.

 

IZVOR-VEČERNJE NOVOSTI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *