19:32 , понедељак , 23 јул 2018
Početna / BIH / POTPISANI UGOVORI SA NOVIM STIPENDISTIMA

POTPISANI UGOVORI SA NOVIM STIPENDISTIMA

Gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić, danas je potpisao ugovore o stipendiranju 37 studenata koji su na na Konkursu Grada Bijeljina za stipendiranje studenata u tekućoj akademskoj godini ispunili potrebne uslove.

 

stipendisti

Osnovni kriterijumi na Konkursu su bili prosjek ocjena ostvaren na dosadašnjim studijama i deficitarnost zanimanja za koje se stipendisti obrazuju.

Čestitajući studentima na dobijanju stipendije, gradonačelnik Mićić je istakao da su oni zaslužili stipendije, jer su najbolji studenti u Bijeljini koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i poručio im da će, zahvaljujući svojim rezultatima i talentu, nakon završetka školovanja biti nosioci razvoja Bijeljine i Semberije.

– Proširujući listu i dodjeljujući stipendije svim studentima koji su ispunili uslove Konkursa, Grad Bijeljina želi da podrži mlade ljude da ostanu u svom gradu i da svojim znanjima i radom omoguće dalji razvoj naše lokalne zajednice, zaključio je Gradonačelnik.

Početni iznos studentske stipendije je 170 konvertibilnih maraka, a ovaj iznos može biti uvećan, u zavisnosti od uspjeha postignutog u narednim godinama studija. Zajedno sa novih trideset sedam stipendista, Grad Bijeljina stipendira 205 učenika i studenata od čega je 38 učenika sa posebnim potrebama, 40 učenika generacije osnovnih škola, 26 učenika genercije srednjih škola i 101 student. Za ovu namjenu u budžetu Grada za 2016. godinu predviđeno 230.000 KM.

Izvor: Bijeljina Danas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *