12:51 , петак , 20 јул 2018
Početna / BIH / POTPISIVANJE SPORAZUMA O STAMBENOM ZBRINJAVANJU 438 PORODICA

POTPISIVANJE SPORAZUMA O STAMBENOM ZBRINJAVANJU 438 PORODICA

kuce2Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac danas će u Sarajevu potpisati sporazum vrijedan 14,3 miliona evra za izgradnju 438 stambenih jedinica u 19 opština i gradova u BiH za 338 interno raseljenih porodica, te 100 izbjeglih porodica iz Hrvatske.
U ime jedinica za implementaciju sporazuma o saradnji na sprovođenju Projekta stambenog zbrinjavanja u BiH u okviru Regionalnog stambenog programa potpisaće ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš, ministar raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH /FBiH/ Edin Ramić te šef Odjeljenja za izbjeglice, raseljena lica i stambena pitanja Brčko distrikta Rifet Mujanović, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Sredstva za realizaciju projekta obezbijeđena su iz multidonatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa kojim upravlja Razvojna banka Savjeta Evrope.

Stanovi za izbjegla i raseljena lica biće u vlasništvu lokalnih zajednica koje obezbjeđuju infrastrukturno opremljeno zemljište, kao i ostale kontribucije okvirne vrijednosti oko dva miliona evra.

Potpisivanje ovih sporazuma označiće početak implementacije trećeg talasa pod-projekata Projekta stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa koji se provodi u Brčko distriktu BiH i opštinama/gradovima FBiH – Bosanski Petrovac, Foča u FBiH, Goražde, Ilidža, Jajce, Olovo, Pale-Prača, Tuzla i Zenica, te Republike Srpske – Banjaluka, Bijeljina, Bileća, Brod, Derventa, Foča, Gradiška, Prijedor i Vlasenica.

Regionalnim stambenim programom BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore predviđeno je stambeno zbrinjavanje skoro 27.000 izbjeglih i raseljenih porodica, odnosno sveukupno oko 74.000 korisnika.

Ukupna vrijednost ovog programa procijenjena je na 1,2 milijardi KM, a od čega se na BiH odnosi oko 200 miliona KM.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *