0:55 , недеља , 17 фебруар 2019
Početna / BIJELJINA / POVELJA GRADA BIJELJINE ZA ŠVEDSKU AGENCIJU SIDA

POVELJA GRADA BIJELJINE ZA ŠVEDSKU AGENCIJU SIDA

Povelja Grada Bijeljina ove će godine biti dodijeljena Švedskoj međunarodnoj razvojnoj agenciji „SIDA“, navodi se u skupštinskom materijalu za sjednicu 21. jula.

Ovo gradsko priznanje dodjeljuje se za izuzetan doprinos razvoju Bijeljine u kome se posebno poklanja pažnja zaštiti životne sredine, te afirmaciji razvoja lokalne zajednice.

20170716155620_241303
Zlatnom medaljom „Knez Ivo od Semberije“ biće nagrađen Čedomir Pavlović, vlasnik „Mlina Pavlović“ iz Gornjeg Crnjelova, za izuzetan uspješan rad u proizvodnji brašna, stočne hrane i mesne industrije, kao i za svoj humanitarni rad.

Ovo gradsko odlikovanje pripašće i Milošu Stevanoviću za uspješan rad njegove advokatske kancelarije i za stipendiranje studenata u Bijeljini, kao i doktoru Slobodanu Lovriću za izuzetan doprinos i postignute rezultate u obavljanju operativnih tehnika na polju hirurgije.

Zlatnom medaljom biće nagrađeni i preduzeće „Bistrik“ za uspješan rad i postignute visoke rezultate u proizvodnji pvc stolarije, kao i „Mega drvo“ za dugogodišnji uspješan rad u oblasti drvne proizvodnje i zapošljavanje velikog broja radnika.

Među dobitnicima zlatne medalje „Knez Ivo od Semberije“ su preduzeće „Pass“ za izuzetan doprinos u proizvodnji i montaži svih vrsta cijevi za protok tečnosti, kao i kočionog sistema za automobilsku indusriju i Mitra Lukić, kao uspješan privrednik u oblasti hotelske i ugostiteljske djelatnosti visoke kategorije.

Za izuzetne rezultate u projektovanju, proizvodnji i montaži drvenih kuća, kao i doprinos razvoju i afirmaciji grada, Srebrna medalja „Knez Ivo od Semberije“ pripašće preduzeću „Steko centar“.

Ovom medaljom okitiće se i Stefan Maletić i Branko Čolović, kojima se gradsko priznanje odaje za hrabrost, odvažnost i humanost u spašavnju dječaka koji je bio u životnoj opasnosti.

Gradska priznanja biće dodijeljena za još 22 uspješna kolektiva i pojedince koji su svojim djelovanjem doprinijeli razvoju Bijeljine.

 

IZVOR-GRADSKA UPRAVA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *