11:51 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / PRAVOBRANILAŠTVO BiH PRIJETILO KRIVIČNIM PRIJAVAMA

PRAVOBRANILAŠTVO BiH PRIJETILO KRIVIČNIM PRIJAVAMA

Zamjenik direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske, Srđan Radulj rekao je da je u dopisima koje je Uprava dobijala od Pravobranilaštva BiH u vezi sa perspektivnom vojnom imovinom u Han Pijesku kontinuirano naglašavano da nesprovođenje presude Suda BiH predstavlja krivično djelo, čime je vršen neprimjeren pritisak.
SR– Ovakvim dopisima koje je potpisivala bivši pravobranilac BiH Medina Vilić, se prema mom mišljenju, vršio neprimjeren pritisak na Upravu i sve one koji postupaju prema zahtjevu Pravobranilaštva BiH – rekao je Radulj za Srnu, odgovarajući na pitanje o zahtjevu Pravobranilaštva BiH za knjiženje vojne imovine u Han Pijesku po presudi Suda BiH, kao i o svim drugim zahtjevima za knjiženje perspektivnih vojnih lokacija u Republici Srpskoj na BiH.

– Postupajući u prvostepenom i drugostepenom upravnom postupku, utvrđeno je da postoje određene manjkavosti u toj presudi zbog čega je ona formalno-pravno nesprovodiva u evidenciji koju vodi Uprava. Za sada nemamo informaciju da li je Pravobranilaštvo BiH pokrenulo upravni spor protiv konačnog rješenja Uprave pred nadležnim okružnim sudom u Republici Srpskoj – rekao je Radulj.
Kada je riječ o podnesenim zahtjevima koji se tiču ostalih perspektivnih vojnih lokacija u Republici Srpskoj, Radulj je rekao da su područne jedinice Uprave zaprimile 11 ovih zahtjeva.
– Postupanje po ovim zahtjevima je u toku, tako da ne mogu da komentarišem ove predmete. U svim predmetima će se primjenjivati zakonodavstvo Republike Srpske u ovoj oblasti, a prije svega Zakon o stvarnim pravima i Zakon o premjeru i katastru Republike Srpske – rekao je Radulj.
Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *