4:25 , субота , 23 јун 2018
Početna / KULTURA / PREMIJERNO PRIKAZAN FILM „NA MLIJEČNOM PUTU“

PREMIJERNO PRIKAZAN FILM „NA MLIJEČNOM PUTU“

BANJALUKA, – Film „Na mliječnom putu“, scenariste i reditelja Emira Kusturice, premijerno je prikazan u multipleksu „Palas“ u Banjaluci.
Banjalučkoj premijeri sinoć je prisustvovao Kusturica, dio ekipe koja je tri ljeta danonoćno i predano radila na ovom ostvarenju, mnogobrojni građani, zvanice iz kulturnog, javnog i društvenog života.

kGGktkqTURBXy9jMTc0YTExMTg0OTE1ZjY0MTM2MTQ4NDMwNTY5ZjAxOS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA
Kusturica je istakao da je film rađen tri godine u teškim okolnostima.

„Ideja je bila da pejzaž govori više o unutrašnjem sadržaju likova u filmu. To je stari patent koji je sada proradio“, rekao je novinarima Kusturica, nakon premijere filma.

On je naglasio da je film vezan za primarnu emociju i da je prihvatljiv za sve ljude.

„Svaki čovjek komunicira metaforama jer je emocija krajnje komplikovana stvar. U filmu su prikazane tri istinite priče – o ženi koja je bježala od oficira međunarodnih snaga u BiH koji je u nju bio zaljubljen, zatim o Srbinu iz Konjica, koji je tjerao ovce u minsko polje da bi ga prešao i treća o čovjeku iz Avganistana, koji je preživo hraneći zmiju“, naveo je Kusturica.

On je zahvalio publici koja ga je na kraju filma pozdravila dugotrajnim aplauzom.

U multipleksu „Palas“ Srni je ranije rečeno da je interesovanje za film „Na mliječnom putu“ ogromno i da su sve karte rasprodate. Na redovnom repertoaru ovog bioskopa, film će biti od četvrtka, 2. marta.

Nakon Banjaluke, „Na mliječnom putu“ premijerno će biti predstavljen i publici u Trebinju i Bileći večeras, Višegradu sutra, te u Foči u petak, 3. marta.

Film prati priču o životu jednog čovjeka u tri različita životna perioda – u vremenu koje je proveo kao srećni mljekadžija tokom rata, opasnim avanturama i romansi sa voljenom ženom i potonjem monaškom životu, kada se osvrće na burnu prošlost – kako svoju, tako i svoje zemlje.

U priči o ljubavnom trouglu i ratnom razaranju devedesetih godina 20. vijeka na ovim prostorima, glavne uloge tumače Emir Kusturica, Monika Beluči, Sloboda Mićalović, te Predrag Miki Manojlović.

 

IZVOR-AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *