18:04 , субота , 17 август 2019
Početna / BIJELJINA / PREMINUO PROF. DR MILADIN JOVIČIĆ – DEKAN FAKULTETA POSLOVNE EKONOMIJE

PREMINUO PROF. DR MILADIN JOVIČIĆ – DEKAN FAKULTETA POSLOVNE EKONOMIJE

Dragi prijatelji, poštovane kolege, saradnici, dragi studenti i svi poštovaoci života i djela prof. dr Miladina Jovičića, dekana Fakulteta poslovne ekonomije u Bijeljini, obavještavamo vas da se naš dragi dekan i prijatelj upokojio danas, 06.12.2018. godine.

Termin i detalji vezani za komemoraciju i sahranu će biti naknadno objavljeni.

Prof. dr Miladin Jovičić je rođen 14.09.1957. godine u selu Ugljevička Obrijež, Opština Ugljevik. Osnovnu školu završio je u Ugljeviku, a bijeljinsku Gimnaziju 1976. godine, nakon čega upisuje Ekonomski fakultet u Banjoj Luci koji završava 1980. godine.

Postdiplomski studije upisao je 1984. godine u Sarajevu na Ekonomskim fakultetu, a magistarsku tezu pod nazivom „Električna energija u funkciji privrednog razvoja“ odbranio je 1987. godine.

Doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Istočnom Sarajevu 2003. godine na temu: „Mjerenje uspješnosti menadžera kao faktor razvoja u zemljama u tranziciji“.

Objavio je, bilo samostalno bilo u koautorstvu, osam knjiga koje tretiraju oblast upravljanja mezoekonomskim sistemima, kao i više od 35 naučnih i stručnih radova iz oblasti menadžmenta i preduzetničke ekonomije u eminentnim domaćim i stranim časopisima.

Dužnost dekana Fakulteta poslovne ekonomije obavljao je od 2016. godine.

Izvor: FPE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *