5:38 , понедељак , 20 мај 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / PREVARE I UCJENE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA UZIMAJU MAHA

PREVARE I UCJENE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA UZIMAJU MAHA

Prevare i ucjene na društvenim mrežama uzimaju maha. Prevaranti nude „prečicu“ do zagarantovanog dobitka, a lakovjerni uplaćuju novac bez povratka. Ništa manje je „lopova“ koji u mutnom zarađuju prodajući robu, koju nemaju.

U „globalnom selu“ prevara za prevarom. Pretraga preko društvenih mreža, kako bi pronašao povoljnu ponudu za kupovinu vozila, jednog od prevarenih građana dovela je do navodnih prodavaca u Srbiji.

Preko Vestern juniona uplatio je više od 1.000 maraka. Bilo je kasno, kada je shvatio da nema robe, a ni povrata novca. S pominjanjem policije „prodavci“ su nestali.

Policija iz Višegrada traga za prevarantima. Nedavno su prevarena i dvojica građana iz Teslića i Broda. Žrtve prevare nasjele su na ponude o brzoj zaradi na kladionici. Najprije uplaćuju manje iznose, a onda i više novca.

– Žrtve odnosno građani naliježu tim pričama i obećanjima vrše uplate dodatnih iznosa koji se čak kreću i do deset hiljada evra i da bi na kraju shvatili da su prevareni i da od dobitka nema ništa, rekao je Žarko Panić šef Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj.

Iz policije savjetuju – „otvorite četvoro oči“!

– Apelujem na sve građane koji se odluče na kupovinu određenih artikala putem društvenih mreža da budu prije svega veoma oprezni, kako ne bi bili žrtve u krivičnom djelu prevare, naglasio je Duško Tomović načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Foča.

Policijska uprava Foča 2017-te je, u akciji „Dojava“, otkrila višemilionsku prevaru hiljade građana u kladioničarkim prevara na internetu. Neki od prevaranata i saučesnika procesuirani su.

IZVOR:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *