10:00 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIH / PRIČA O UKLETOJ KUĆI U TODOROVU /VIDEO/

PRIČA O UKLETOJ KUĆI U TODOROVU /VIDEO/

Stari grad Todorovo, na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, moglo bi da postane inspiracija za film, zbog “kuće zlih duhova”, pored koje mještani ne žele ni proći. Todorovčani vjeruju da je kuća ukleta zbog mračne prošlosti…

Mještani Todorova, kraj Velike Kladuše, tvrde da se noću iz “uklete kuće” čuju zastrašujući krici i stravični jauci. U njenoj blizini, navodno, kvare se tehnički uređaji, telefoni i slično.

Sva vrata i prozori kuće su zatvoreni daskama. Legenda kaže da je na tom mjestu bilo groblje. Krajem 19. vijeka muslimanski imami planirali su da sagrade školu. Hodže su raširili šatore, proveli na tom mjestu nekoliko noći, a onda su iznenada u tišini i vidno uznemireni zauvjek otišli iz Todorova, prenosi „Radiosarajevo“.

Prva kuća na “ukletim temeljima” sagrađena je početkom prošlog vijeka, govorio je najstariji mještanin, 81-godišnji Kadir Ibričić.

Srušena je u Prvom svjetskom ratu, da bi krajem Drugog svjetskog rata gorjela do temelja.

„Tokom Drugog svjetskog rata imanje je kupio Husein Bašić i na istom mjestu podigao novu kuću. Ni ona nije bila dugog vijeka i do temelja je izgorila“, ispričao je Kadir Ibričić.

Nakon što je opet sagrađena i namještena, tokom rata u BiH vojnici su zauzeli to područje i iz kuće odnijeli namještaj i porazbijali stakla. Dugo se niko tu nije uselio, niti je tu prenoćio zbog priča o prokletstvu tog mjesta.

Izvor: nezavisne

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *