5:29 , среда , 20 јун 2018
Početna / SVIJET / PRIJETNJE U AMERICI: TRAMP ĆE SA MUSLIMANIMA KAO HITLER SA JEVREJIMA

PRIJETNJE U AMERICI: TRAMP ĆE SA MUSLIMANIMA KAO HITLER SA JEVREJIMA

20161128212934_400122

VAŠINGTON – Četiri džamije u Americi – tri u Kaliforniji i jedna u Džordžiji – dobile su pisma u kojima se prijeti da će novoizabrani predsjednik SAD Donald Tramp muslimanima učiniti isto što i Hitler Jevrejima, saopštio je danas Savjet za američko-islamske odnose (CAIR).

U pismima ispisanim rukom o muslimanima se govori kao „djeci Satane“, a za Trampa se kaže da je „novi šerif u gradu“ koji će „očistiti Ameriku i učiniti da ona ponovo sija“ tako što će iskoreniti muslimansku populaciju, prenosi „Vašingon post“.

„Vi muslimani ste odvratni i prljavi ljudi. … Vi ste zlo. Vi obožavate đavola. Ali, dan za vašu naplatu je stigao“, navodi se u pismima uz „savjet“ da im je bolje da spakuju kofere i da se gube odatle.

Pismo se završava riječima: „Živ bio predsjednik Tramp“ i „Bože, blagoslovi Ameriku“. Dok iz policije poručuju da se radi o vjerskom zastrašivanju, izvršni direktor CAIR Edvard Ahmed Mičel kaže da se „muslimani plaše Boga, a ne anonimnih prijetnji punih mržnje“.

„Ko god da je poslao ta pisma treba da zna da su ona samo ojačala našu rešenost da se molimo, branimo svoja prava i gradimo mostove sa susjedima“, rekao je on.

Portparol CAIR Ibrahim Huper izjavio je za „Vasington post“ da zbog ove antimuslimanske retorike treba kriviti predsjedničku kampanju.

IZVOR: NEZAVISNE NOVINE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *