19:31 , понедељак , 23 јул 2018
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / PRIKUPLJENA SREDSTVA ZA POČETAK LIJEČENJA SOFIJE MIĆEVIĆ

PRIKUPLJENA SREDSTVA ZA POČETAK LIJEČENJA SOFIJE MIĆEVIĆ

Prikupljeno je 270 hiljada dolara neophodnih za početak liječenja Sofije Mićević iz Banjaluke!
SOFI

Sofijina porodica i volonteri apeluju na Savjet ministara BiH i Ambasadu SAD u BiH da po hitnoj proceduri omoguće dobijanje vize za Sofiju i njenu porodicu.
Na račun bolnice u Baltimoru danas je uplaćeno 200.000 maraka, potvrđeno je iz Fonda zdravstvenog osiguranja RS.
Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske uplatio je danas u 13 časova 200.000 KM za finansiranje troškova operacije za trogodišnju Sofiju Mićević iz Banjaluke u zdravstvenoj ustanovi „JonsHopkinsMedicineInternational”u Baltimoru.
Sama procedura transakcije novca sa računa u banci u Republici Srpskoj, na račun banke u SAD trajaće, kako navode, najduže dva dana, po informacijama dobijenim u banci.
Trogodišnja Sofija boluje od akutne minfoblastne leukemije.
Iz Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske rekli su da, kada je u pitanju ubrzavanje procesa odlaska Sofije Mićević u SAD, još uvijek očekuju odgovor sa klinike „JonsHopkinsMedicineInternational“ u Baltimoru.
„Imajući u vidu zdravstveno stanje djevojčice, ministarstvo je prošle sedmice uputilo dopis ovoj zdravstvenoj ustanovi sa molbom da se mala Sofija što prije primi na liječenje u Baltimoru i da se uplati depozit, a da se ostatak novca uplati u toku njenog liječenja. Odgovor ove zdravstvene ustanove očekujemo u što skorijem roku“, naveli su iz ovog ministarstva.
Kako ističu, u prethodnom periodu već su ostvarili uspješnu saradnju sa ovom zdravstvenom ustanovom i očekuju pozitivan odgovor.

Izvor: RTRS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *