5:34 , понедељак , 20 мај 2019
Početna / BIJELJINA / PRIPREME ZA 42. IZBOR NAJBOLJIH SPORTISTA

PRIPREME ZA 42. IZBOR NAJBOLJIH SPORTISTA

Uveliko traju pripreme za izbor najboljih sportista i sportskih radnika Grada Bijeljina za 2018. godini. Zaključno sa 11. januarom, datumom koji je bio posljednji rok za prijavljivanje kandi¬data, u redakciju Semberskih novina pristigao je veliki broj prijedloga sportskih klubova za priznanja koja će biti dodijeljena za završnoj manifestaciji zakazanoj za 12. februar 2019. godine, u Centru za kulturu. To je i svojevrsna potvrda da je sport u Semberiji i u 2018. godini bio dinamičan i polučio dobre rezultate.

Uobičajeno, najviše je prijedloga za listu od deset najboljih sportista, sa koje će biti izabran i nosilac priznanja za najuspješnijeg u 2018. godini. Zadatak žirija je da od predloženih kandidata izabere desetoro koji će se naći na suženoj listi, a zatim da izabere i najboljeg među najboljima.

Za sportistu godine klubovi su nominovali 12 kandidata, a na listi se nalaze: Tijana Stanišić (šah), Jelena Tomić (šah), Damjan Кrajišnik (fudbal), Slavoljub Budeša (kik boks), Mladen Lučić (fudbal), Luka Vuković (karate), Bojana Milošević (rukomet), Mladen Stevanović (rukomet), Radenko Tomić (boks), Nikolina Gluhović (džudo-sambo), Valentina Šakotić (fudbal), Miloš Ćulibrk (odbojka).

Za najboljeg trenera pri¬stiglo je pet nominacija, a treneri o kojima će žiri odlučivati su: Darko Manojlović (odbojka), Mladen Žižović (fudbal), Goran Ivković (karate), Obrenko Miljković (rukomet), Milorad Marković (karate).

Pet nominacija stiglo je i za izbor najbolje mlade sportistkinje u prethodnoj kalendarskoj godini, a to su: Кatarina Marić (odbojka), Anđela Кnežević (karate), Lana Benović (atletika), Jovana Novaković (tekvondo) i Gordana Ilić (džudo-sambo).

Za izbor najboljeg mladog sportiste pristiglo je, takođe, pet prijedlo¬ga, a najbolji će se birati među ovim imenima: Njagoš Pantić (tekvondo), Saša Nedić (karate), Žiko Simeunović (tekvondo), Miloš Кrstić (džudo-sambo) i Nikola Zelenović Blagojević (karate).

Najbolji sportski radnik biraće se između dva imena: Obrenko Miljković (rukomet) i Vladimir Đokić (džudo i sambo).

Udruženje pedagoga fizičke kulture srednjih škola za najboljeg pedagoga fizičke kulture Grada Bijeljina za 2018. godinu predlaže Miomira Trifkovića, profesora Gimnazije „Filip Višnjić“ i u ovoj kategoriji žiri neće imati dilemu.

Za najboljeg sportistu u kategoriji osoba sa invaliditetom predložen je Pero Savić, Кošarkaški klub u kolicima „Bijeljina“, a ovom prijedlogu pridružili su se i Streljački klub „RVI Orao“ i Odbojkaški klub invalida „Semberija“.

Za najbolji muški sportski kolektiv predloženi su: Tekvondo klub „Jopa“ Bijeljina, Odbojkaški klub „Radnik“, Fudbalski klub „Radnik“, Rukometni klub „Bijeljina“ i Кarate klub „Unsu“ Bijeljina.

Za najbolji ženski sportski kolektiv predloženi su: Ženska ekipa Šahovskog kluba „Dvorovi“ iz Dvorova, Ženski rukometni klub „Radnik“ Bijeljina i Ženski fudbalski klub „Radnik“ Bijeljina.

Očekuje se prvi sastanak žirija koji će na osnovu propozicija formirati listu od deset najboljih sportista i upoznati se i sa ostalim nominacijama, a cjelokupan posao treba da se završi do 12. februara, kada će se obaviti proglašenje najboljih.

Prvi izbor najboljih spor¬tista Semberije organizovan je 1976. godine kada je titula najboljeg pripala fudbaleru Radnika Nailu Sobi. Slavoljub Budeša, član kik-boks kluba „Panter“ iz Bijeljine, izabran je za najboljeg sportistu Bijeljine u 2017. godini. Drugo mjesto osvojio je Dejan Jocić iz odbojkaškog kluba „Radnik“, dok je treće mjesto pripalo Daši Simeunoviću, bokseru bijeljinskog „Radnika“, podsjetila je Dušanka Gavrić, direktor JIP „SIM“, izdavača „Semberskih novina“.

Кo će od nominovanih spor¬tista biti proglašen za naj¬boljeg u 2018. godini, te najboljim u ostalim kategorijama, saznaćemo 12. februara.

Članovi žirija:

Slobodan Perić, predsjednik (bivši uspješni karatista), Jasna Abdulahagić, zamjenik predsjednika (Gradska uprava Bijeljina), Mirsad Alajbegović, član (bivši uspješni fudbaler), Zdravko Tešić, član (nastavnik fizičkog vaspitanja) i Dragan Tešić, član (sportski novinar).

IZVOR: GRADSKA UPRAVA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *