9:48 , ponedeljak , 11 decembar 2017
Početna / VIJESTI / PRODATA NAJSKUPLJA TORBA NA SVIJETU

PRODATA NAJSKUPLJA TORBA NA SVIJETU

Ženska tašna, napravljena od kože krokodila sa Himalaja i dijamanata, prodata je danas na aukciji u Hong Kongu za iznos veći od 300.000 dolara.

download (1)

Na aukciji u Hong Kongu, kojom je obilježena trideseta godišnjica azijskoj predstavništva kuće Kristi, prodata je Birkin tašna, proizvođača Ermes, od kože retke vrste krokodila i kopčom od zlata ukrašenom dijamantima.

Nakon što je cijena prešla iznos od 300.000 dolara, ova tašna je postala najskuplja na svijetu.

Potpredsjednik Kristija, Metju Rubinger, rekao je da je torba sada vlasništvo privatnog kolekcionara, ali nije mogao da otkrije ko je kupac, niti odakle je.

– Ovo je jedan od onih trenutaka kada se zajedno raduju i kupac i prodavac – rekao je Rubinger.

Tašna je napravljena po standardnom kroju Birkin tašni, sašivena je od kože retkog sivkastog krokodila sa Himalaja, kopča za zatvaranje je od kvalitetnog bijelog zlata, a ukrašenna je desetokaratnim dijamantima. Predstavnici Kristija je nazivaju „remek djelom“, prenose mediji.

Rubinger je objasnio da tašna, zbog upotrebljenih dragocenih materijala, predstavlja „kolekcionarski eksponat“ i dodao da kompanija Ermes proizvodi godišnje jednu ili dvije tašne od ove kože, ali bez dragog kamenja i plemenitih metala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *