15:16 , уторак , 20 август 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / PRODUŽEN PRITVOR BIVŠEM MINISTRU SUZIĆU

PRODUŽEN PRITVOR BIVŠEM MINISTRU SUZIĆU

Okružni sud u Banjaluci produžio je pritvor za još dva mjeseca profesoru Nenadu Suziću koji se tereti za krivično djelo obljube nad djetetom mlađim od 15 godina.

Bivši ministar u Vladi RS uhapšen je zbog sumnji da je seksualno zlostavljao 11-godišnju djevojčicu, piše Klix. Pritvor mu je produžen jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela, te zbog toga što bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Suzić je uhapšen 5. juna nakon što je šokantan slučaj policiji prijavila osnovna škola koju djevojčica koja je bila žrtva pohađa.

Suzić je vršio dužnost ministra prosvjete RS-a dok se na čelu Vlade RS nalazio aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, u mandatu Vlade RS-a koja je izabrana 1998. godine.

Zaposlen je kao redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci i to na predmetima opša pedagogija i metodika vaspitno-obrazovnog rada, ali je do okončanja postupka suspendovan.

Član je Srpske akademije obrazovanja (SAO) i Ruske akademije socijalnih i pedagoških nauka.

 

IZVOR-MONDO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *