7:58 , среда , 14 новембар 2018
Početna / BIH / PROHODNI PUTEVI, SNIJEG I DALJE PADA

PROHODNI PUTEVI, SNIJEG I DALJE PADA

I danas oblačno i hladno vrijeme uz slab snijeg. U niskoj Hercegovini oblačno i većinom suvo i vjetrovito, a u visokoj povremen snijeg. Najviša dnevna temperatura od -5 do -1 stepen Celzijusov, na jugu do 5, na planinama od -8 stepeni.

foto_vest__1428234707

Zimske službe za održavanje puteva u Srpskoj rade bez prekida i svi važniji putni pravci su prohodni. Snijeg koji i jutros pada uslovio je zimske uslove za vožnju na skoro cijelom području Republike Srpske, a za saobraćaj teretnih vozila neprohodan je magistralni put Ljubogošta-Podromanija, preko Romanije, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Tokom dana na  zapadu, jugozapadu danas se očekuju nove padavine i porast snježnog pokrivača za novih 5-10 centimetara, u planinama i 15 cm. U Posavini i Semberiji popodne slabi snijeg, a u istočnim predjelima biće slabih padavina, ali se u večernjim i noćnim očekuje njihovo jačanje uz rast snježnog pokrivača.

Svi putni pravci na području Prijedora i prijedorske regije su prohodni, ali je zbog obilnih snježnih padavina, saobraćaj usporen. Na čišćenju je angažovana sva mehanizacija i zaposleni preduzeća Prijedor putevi, koje čisti 503 kilometra magistralnih i regionalnih puteva i preduzeća Komunalne usluge, koje je zaduženo za čišćenje gradskih ulica i trotoara. Dežurne ekipe ovih preduzeća radile su i tokkm noći, a čišćenje je nastavljeno i jutros. Prohodan je i putni pravac prema Nacionalnom parku Kozara. U Prijedoru trenutno pada snijeg manjeg intenziteta.

Zbog snježnih padavina, najviše kvarova na elektro mreži registrovano je na području opštine Novi Grad, gdje je trenutno bez struje pet kuća u selu Čađavica dva i desetak kuća u selu Prusci. Kvarovi bi trebalo da budu otklonjeni tokom dana. Snabdijevanje strujom u ostalim područjima prijedorske regije je uredno, svi dalekovodi su pod naponom, a registrovan je manji broj kvarova na niskonaponskoj mreži.

Svi magistralni i regionalni putevi, u dužini od 330 kilometara, na području Semberije su prohodni. Na dionicama magistralnog puta Bijeljina-Tuzla, u mjestu Banj brdo, Bijeljina-Brčko u mjestima Ljeljenča i Čađavica i magistralnom putu Bijeljina-Zvornik, u mjestu Glavičice, saobraćaj se odvija otežano. Na čišćenju snijega angažovano je neprestano 16 ekipa preduzeća Bijeljina-put, koje dežuraju i noću.

Saobraćaj je usporen, ali bez zastoja i na području Zvornika, Lopara i Ugljevika. Zbog razuđenosti sela lokalne i nekategorisane puteve na Majevici čiste mještani kojima opština obezbjeđuje gorivo.

Iz CЈB Bijeljina vozačima je upućen apel da zbog otežanih uslova vožnje drže odstojanje između vozila i oprezno voze. Snabdijevanje strujom u ovom dijelu Srpske je uredno, uz manji broj kvarova na niskonaponskoj mreži.

IZVOR-AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *