7:53 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIH / PRVO MJESTO ZA UČENIKE EKONOMSKE ŠKOLE NA SAJMU OMLADINSKOG PREDUZETNIŠTVA

PRVO MJESTO ZA UČENIKE EKONOMSKE ŠKOLE NA SAJMU OMLADINSKOG PREDUZETNIŠTVA

Na Sajmu omladinskog preduzetništva održanom u Sarajevu, učenici Ekonomske škole iz Bijeljine osvojili su 1. mjesto u kategoriji „Najbolja kompanija“.

ekonomska-skola-sajam

Nagradu su osvojile učenice IV-1 odjeljenja: Borjana Radosavljević, Ivana Jevtić, Tamara Erkić, Živana Đurović i Smiljana Vasilić, a mentor im je bila profesorica ekonomske grupe predmeta Milena Čučak.

Prema njenim riječima, ciljevi Sajma su bili druženje i razmjena ideja, pored takmičarskog karaktera.

– Zadatak učeničkih „kompanija“ je da praktično primijene stečena teorijska znanja, te da timskim radom kreativno izraze preduzetnički duh uz primjenu savremene tehnologije i savremenog načina razmišljanja – rekla je prof. Čučak i dodala da Sajam podstiče konkurentnost, a time i timove škola da se stalno razvijaju i unapređuju preduzentičke sposobnosti.

Na Sajmu omladinskog preduzentištva učestvovalo je 90 „kompanija“ iz BiH. U Sarajevu Ekonomsku školu su predstavljali učenici iz četvrtih razreda , njih ukupno 60, sa 14 ideja. Ideje su bile zaista inovativne i raznovrsne, što pokazuje da su naši srednjoškolci zainteresovani za ovakav način rada, koji povezuje teoretska i praktična znanja.

Ideja koja je pobijedila je proizvodnja ukrasnih i mirisnih svijeća u obliku flaša poznatih brendova Coca Cola, Fanta i Sprite.

Pored proizvoda koji su napravili, učenici su imali zadatak da osmisle kompletan biznis plan, koji uključuje i naziv , logo i slogan kompanije.

Pobjednička kompanija je Wax-Bottle uz slogan „Za vaš dom pun ljubavi i sreće, kupite naše ukrasne svijeće“.

Organizator ovog sajma je „Business Innovation Programs“ iz Norveške.

 

Izvor: Bijeljina Danas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *