6:12 , недеља , 24 фебруар 2019
Početna / SVIJET / PUTIN IH PREPORODIO: UKRAJINO, DO VIĐENJA

PUTIN IH PREPORODIO: UKRAJINO, DO VIĐENJA

Krim — Budžet Krima je dva i po puta veći nego u doba kada je poluostrvo bilo deo Ukrajine, ističe lider Krimske republike Sergej Aksjonov.

166351078058adb400b917b676288240_w640

Prihodi budžeta su skoro dva puta veći od statistike iz ukrajinskog perioda, čak i bez uzimanja u obzir federalne pomoći, pojašnjava on.

“U najbolje vreme iz perioda Ukrajine budžet Krima iznosio je malo više od 22 milijarde rubalja. Dakle, za samo tri godine, bez obzira na sve blokade i sankcije, bez obzira na komplikovani prelazni period, Krim je po prihodima budžeta skoro dva puta jači nego u periodu dok je bio pod ukrajinskom upravom, i to bez uzimanja u obzir federalne pomoći”, napominje Aksjonov.

Prema njegovim rečima, još jedna pozitivna tendencija jeste znatno povećanje obima finansiranja glavnih sfera ekonomije i socijalne sfere.

Na Krimu su odbacili i bilo kakve planove o revidiranju odluke o pristupanju Rusiji, odnosno “probne balone” iz SAD i od nekih ukrajinskih političara.

Naime, na predlog nekih krugova iz Kijeva, navodno, u SAD se razmatra mogućnost da Ukrajina dâ u najam Krim Rusiji na nekoliko decenija, pa da se onda održi referendum.

Međutim, Rusija je odbacila sve priče o reviziji referendumske odluke o pristupanju Krima i saopštila da je Krim deo ruske teritorije i da o tome nema nikakvih pregovora.

 

IZVOR: CAPITAL.BA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *