17:32 , уторак , 26 март 2019
Početna / ISTAKNUT / PUTIN PONOVO NA ČELU RUSIJE

PUTIN PONOVO NA ČELU RUSIJE

Vladimir Putin je osvojio 76,18 odsto glasova na predsedničkim izborima u Rusiji, pokazuju rezultati nakon 80 odsto prebrojanih listića. Putin poručio okupljenim pristalicama u Moskvi da u podršci koja mu je data vidi poverenje građana i nadu za dalji razvoj zemlje.

Putin se zahvalio svojim pristalicama okupljenim u centru Moskve, poručivši da je pred Rusijom velika budućnost ukoliko narod ostane ujedinjen.

„Obraćam se vama koji ste se okupili ovde, ali i svim pristalicama širom zemlje. Hvala vam za rezultat“, rekao je Putin na svečanosti povodom četvrte godišnjice otkako su Krim i Sevastopolj priprojeni Rusiji, što zapadne zemlje osporavaju, zahtevajući poštovanje teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Koncert „Rusija, Krim, Sevastopolj“ održan je na Manježnom trgu u centru ruske prestonice.

Putin je naglasio da u toj podršci vidi poverenje građana i nadu za dalji razvoj zemlje i pozvao je Ruse da održe jedinstvo.

Na pitanje novinara u izbornom štabu da li razmišlja o narednom mandatu 2030. godine, odgovorio je da je smešno pitati ga tako nešto uzvrativši kontrapitanjem: „Da li ću doživeti stotu?“.

Prokomentarisao je i to što je ruskim državljanima u Ukrajini bilo onemogućeno da glasa, rekavši da je to bezobrazluk, ali da Rusija na to neće odgovarati.

Prema izlaznim anketama koje je po zatvaranju biračkih mesta objavila televizija Rusija 24, Vladimir Putin je ostvario pobedu sa 73,9 odsto osvojenih glasova. Drugo mesto drži Pavel Grudinjin sa 11,2 odsto glasova, potom slede Vladimir Žirinovski 6,7 i Ksenija Sobčak 2,5 odsto glasova.

Izvor: RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *