15:07 , среда , 20 јун 2018
Početna / BIJELJINA / RADNICI BANJE DVOROVI ODBILI GRADONAČELNIKOV PRIJEDLOG

RADNICI BANJE DVOROVI ODBILI GRADONAČELNIKOV PRIJEDLOG

Radnici Banje Dvorovi u Bijeljini jednoglasno su danas odbili ponuđeni dogovor sa gradonačelnikom Mićom Mićićem za obustavu štrajka i najavili nastavak pregovora sa Vladom Republike Srpske o rješavanju problema ovog banjsko-turističkog kompleksa.

22297

Predsjednik Štrajkačkog odbora Zoran Ostojić rekao je Srni da su na zboru radnika zaposleni ostali pri svojim zahtjevima za hitnom isplatom dvije plate sa toplim obrocima i naknadama za prevoz, te utvrđivanjem dinamike isplate još četiri neisplaćene plate.

Dogovor u pet tačaka koji su juče usaglasili predstavnici Sindikata Banje, rukovodstva i Gradske uprave predviđa deblokadu računa firme i isplatu jedne plate do kraja nedjelje kao uslove za prekid štrajka.

Ostojić kaže da radnici traže od gradonačelnika Mićića da lično s njima razgovara u Banji Dvorovi o uzrocima problema i načinu njihovog rješavanja.

Prema njegovim riječima, povod za odlazak u Banjaluku je činjenica da je Vlada Srpske dala koncesiju na 30 godina Banji Dvorovi i briga zaposlenih da se ta koncesija sačuva.

Banja Dvorovi ima 64 radnika i godinama negativno poslovanje, za šta zaposleni krive Gradsku upravu i politički postavljena rukovodstva koje imenuje gradska vlast kao osnivač i vlasnik Banje Dvorovi.

Više od 70 odsto zaposlenih ima platu između 400 i 450 KM.

 

IZVOR-AGENCIJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *