5:05 , недеља , 24 јун 2018
Početna / BIJELJINA / RADNICI OČEKUJU I PREOSTALE PLATE

RADNICI OČEKUJU I PREOSTALE PLATE

Radnici Javne ustanove „Banja Dvorovi“ očekuju da im bude isplaćeno i preostalih pet plata, nakon što su im uplaćene dvije plate i oni privremeno prekinuli štrajk do 3. maja, rekao je  predsjednik Sindikalne organizacije ove ustanove Zoran Ostojić.

22564

Ostojić je rekao da je zbor radnika odlučio da prekinu štrajk do 3. maja, kada bi ponovo trebalo da se sastanu i odluče o daljim koracima.

„Isplatili su nam dvije plate bez doprinosa za januar i februar ove godine, ali nam nisu uplatili putne troškove i troškove za topli obrok. Mi smo tražili da nam se ispuni dio zahtjeva i da se zaostala dugovanja isplate prema dinamici zarade“, kaže Ostojić.

On podsjeća da im Gradska uprava i dalje duguje plate za septembar, oktobar, novembar i decembar iz prošle godine.

„To znači da se radnicima, koji su štrajkovali od 23. marta, duguje još pet plata, uključujući martovsku, te očekujemo da nam budu isplaćene. U suprotnom, 3. maja odlučićemo o daljim koracima“, kaže Ostojić.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Slaviša Marković izjavio je da je Banja Dvorovi prošle godine poslovala sa 450.000 KM gubitka, a akumulirani dug iz prethodnih godina ukupno iznosi 1.600.000 KM.

„Skupština grada nije imala drugo rješenje nego da u decembru prošle godine smijeni Upravni odbor i menadžment, a od novog rukovodstva očekuje da stabilizuje preduzeće, da izmire određena dugovanja“, rekao je Marković i napomenuo da taj posao neće biti lak zbog neuplaćenih doprinosa radnicima i duga prema Poreskoj upravi.

 

IZVOR-INFOBIJELJINA

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *