11:35 , понедељак , 18 фебруар 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / RADNICI OGORČENI, RiTE UGLJEVIK PLAĆA 8 MILIONA KM ZA FIKTIVNE POSLOVE

RADNICI OGORČENI, RiTE UGLJEVIK PLAĆA 8 MILIONA KM ZA FIKTIVNE POSLOVE

Nezadovoljni radnici Rudnika i termoelektrane /RiTE/ Ugljevik pozvali su danas nadležne da spriječe višemilionsku štetu koju ovaj energetski gigant Republike Srpske trpi na osnovu sudskih odluka.

rite-ugljevik

 

“O šteti od osam miliona KM za RiTE Ugljevik, koja je nastala na osnovu sudskih odluka za nikad ugovorene i urađene poslove, obavijestili smo institucije izvršne i zakonodavne vlasti Republike Srpske i BiH, pravosudne i istražne organe, Agenciju za prevenciju i suzbijanje korupcije, `Transparensi internešnel`, ali reagovanja su uglavnom blaga ili ih uopšte nije bilo”, navodi se u saopštenju.

Radnici imaju nezvanično saznanje da je o ovom problemu MUP Srpske završio istragu i predao izvještaj Specijalnom tužilaštvu, gdje je, kako tvrde, sve stalo.

U apelu koji je dostavljen medijima podsjeća se da su, zbog ovog problema, iz RiTE Ugljevik do sada uputili dopise na 38 adresa u Srpskoj i BiH, na koje uglavnom nisu dobili odgovore.Radnici navode da su, uvidjevši da poslije 13 godina sudovi donose presude u korist potencijalnih izvođača radova na otkrivci, za nikad ugovorene i urađene poslove do čijeg ugovaranja nije došlo odlukom Vlade Republike Srpske, nezadovoljstvo iskazali i na protestima u Banjaluci i dopisima organima vlasti.

“Iako je šteta za RiTE Ugljevik od osam miliona KM nastala prije više od godinu dana, ni do danas se ne zna ko je odgovoran, jer svi ćute, kako organi izvršne i zakonodavne vlasti, pravosudni i istražni organi, tako i Agencija za prevenciju i suzbijanje korupcije, `Transparensi internešnel`, kao i svi drugi koji se javno bore protiv kriminala i korupcije”, ističu radnici.

Ogorčeni zbog štete koju preduzeće trpi radnici pozivaju i medije da ne ćute o ovoj situaciji, koju ocjenjuju kao lakrdiju.

IZVOR-RiTE UGLJEVIK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *