15:28 , понедељак , 23 април 2018
Početna / SPORT / RADOJIČIĆ URUČIO PEHAR POBJEDNIKU TRKE NIKOLI GAFORINIJU

RADOJIČIĆ URUČIO PEHAR POBJEDNIKU TRKE NIKOLI GAFORINIJU

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je pobjednički pehar Nikoli Gaforiniju iz Italije, pobjedniku 11. Međunarodne biciklističke trke „Beograd-Banjaluka 2017“.
NGDrugo mjesto osvojio je Paolo Toto iz Italije, a treće Dušan Rajević iz Srbije.

Radojičić je rekao novinarima da je Međunarodna biciklistička trka „Beograd – Banjaluka“ je tradicionalno već godinama dio obilježavanja 22. aprila – Dana grada Banjaluka.

„Ove godine je sedam dana pomjerena, ali ova trka na neki način zatvara program kojim se obilježava Dan grada Banjaluka u kojem je bilo 50 zabavnih, kulturnih i sportskih manifestacija“, istakao je Radojičić.

On je rekao da je ovo veoma dobar međunarodni sportski događaj koji ima svoje mjesto u međunarodnom kalendaru biciklističkih takmičenja.

Radojičić je istakao da grad Banjaluka finansijski podržava ovu manifestaciju i da očekuje da u narednim godinama ona napreduje, te da u rangu biciklističkih takmičenja dođe u prvu kategoriju.

„Ovaj događaj je za nas važan, da grad Banjaluku promoviše kroz televizijske prenose i sliku druge vrste – kao domaćina jednog međunarodnog sportskog događaja“, rekao je Radojičić.

Gaforini je rekao novinarima da je organizacija biciklističke trke bila veoma dobra, saobraćaj dobro zatvoren, te da je njegova ekipa dobro radila, što je i dovelo do osvajanja prvog i drugog mjesta.

Rajević, koji je po osvojenim bodovima šampion Balkana u biciklizmu, izrazio je žaljenje što ekipa iz Srbije nije ostvarila bolji rezultat jer su išli na pobjedu.

„Posljednjih pet kilometara dva Italijana su ostala sa nama. Oni su radili kao ekipa i pobijedili“, istakao je Rajević.

Manifestaciji je prisustvovao i viši stručni saradnik u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske Dragan Vuković.

Direktor ove trke Vladimir Kuvalja je ranije izjavio da za gradove kroz koje biciklisti prolaze danas zna cijeli svijet, te da mediji iz 60 zemalja izvještavaju sa ovog događaja.

„Napravili smo brend koji moramo sačuvati“, naveo je Kuvalja.

Iz Beograda je startovala 11. Međunarodna biciklistička trka prema Banjaluci, na kojoj je učestvovalo oko 170 biciklista iz dvadesetak zemalja.

Prva etapa vozila se do Bijeljine, preko Obrenovca i Šapca, a druga etapa od Teslića do Banjaluke.

Izvor: RTRS

Foto: RTRS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *