6:41 , понедељак , 25 март 2019
Početna / BIH / RONIOCI OD SMEĆA NISU VIDJELI PRST PRED OKOM

RONIOCI OD SMEĆA NISU VIDJELI PRST PRED OKOM

Članovi Ronilačkog kluba „Bosna“ izvadili su više od četiri tone smeća iz rijeka Drine i Bosne, te Plivskog, Boračkog i Modračkog jezera.

20170710000242_240786

Riječ je o projektu „Zajedno za čiste vode BiH“, koji je završen akcijom čišćenja rijeke Drine, u okviru koje je 30 ronilaca uklonilo otpad iz kanala Dašnica u Bijeljini.

– Slika naših rijeka je poražavajuća i ovakve akcije su prijeko potrebne. Počeli smo od rijeke Bosne, a završili u Bijeljini čišćenjem kanala Dašnica. Najviše smo pronašli ambalažnog otpada, odnosno stakla, plastike, gume, kesa – rekao je predsjednik ronilačkog kluba „Bosna“ Hrvoje Gavrančić i dodao da su bili neprijatno iznenađeni situacijom na Modračkom jezeru.

– Smeća je bilo toliko da bukvalno nisam vidio prst pred okom. Srećom, uspjeli smo da izvadimo ogromnu količinu smeća – rekao je on.

Za sav otpad koji je izvučen iz rijeka i jezera pobrinulo se Udruženje „Eko život“. Čišćenju kanala Dašnica je prisustvovao i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić koji je naglasio da je najnužnije promijeniti svijest građana.

 

IZVOR-GLAS SRSPKE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *