5:04 , недеља , 24 јун 2018
Početna / SVIJET / CILJ NETAČNIH VIJESTI – NAŠTETITI ODNOSU MOSKVE I BEOGRADA

CILJ NETAČNIH VIJESTI – NAŠTETITI ODNOSU MOSKVE I BEOGRADA

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je cilj lažnih vijesti u hrvatskim medijima da je Rusija tokom embarga od 1991. do 1995. snabdijevala oružjem Hrvatsku potkopavanje odnosa Moskve sa balkanskim zemljama.

MIN„Cilj propagande izgrađene na opakim spekulacijama oko lažnih vijesti je prilično očigledan – zadatak je da se našteti saradnji Rusije sa prijateljskim zemljama na Balkanu, prije svega sa Srbijom“, saopšteno je iz ruskog Ministarstva.
U saopštenju se navodi da je Rusija bila posvećena embargu na snabdijevanje oružjem zaraćenih strana u Jugoslaviji, nametnutom od 1991. do 1995. godine, prenosi TASS.
„Nije tajna da su u tom vremenskom periodu zemlje Centralne i Istočne Evrope, kao i bivše sovjetske republike, imale velike količine sovjetskog oružja, municije i vojne opreme. Prema našim saznanjima, Hrvati koji su na nepošten način stekli novac iskoristili su ovo kako bi snabdjeli Zagreb. Naravno da Ruska Federacija nikada nije imala nikakve veze sa ovim“, dodaje se u saopštenju.

Zagrebački „Večernji list“ pisao je da je Rusija navodno snabdijevala Hrvatsku oružjem tokom embarga u periodu od 1991. do 1995, uključujući raketne sisteme protivvazdušne odbrane S-300.

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *