4:08 , среда , 17 октобар 2018
Početna / BIJELJINA / SAJAMSKI VIKEND U BIJELJINI

SAJAMSKI VIKEND U BIJELJINI

U Bijeljini će narednih dana biti organizovani Sajam mesa i Sajam za djecu i porodicu, sa raznovrsnim sadržajima za koje se očekuje da će privući brojne posjetioce iz Bijeljine i okolnih sredina.

Domaćin prvog „Semberskog sajma mesa“ od 16. do 19. novembra biće preduzeće „Globus“ iz Dvorova. Direktor ovog preduzeća Milenko Zupur najavljuje da se na Sajmu očekuje dvadesetak proizvođača, prerađivača i distributera mesa, koji će svoje proizvode predstaviti posjetiocima.

28724

– Sajam će biti održan na platou ispred našeg preduzeća u Dvorovima. Zamislili smo da to bude prodajna izložba mesa i mesnih prerađevina iz Semberije i užeg regiona. Pripremamo prezentaciju tradicionalnih načina pripreme zimnice od mesa iz različitih srpskih krajeva. Takođe, osim mesa, očekujemo i prerađivače voća i povrća, firme „Tanasić“, „Sava Semberija“, kao i predstavnike destilerija i vinarija iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore – najavio je Zupur.

Prema njegovim riječima, organizovanje Sajma mesa predstavlja želju da se i široj javnosti pokaže čime to sve Semberija raspolaže i kakve resurse ima u stočarstvu i proizvodnji mesa.

Sajam mesa će trajati tri dana, a zvanično otvaranje je u petak, 17. novembra, u 11:00 časova. Osim sajamske izložbe, za posjetioce će biti ispečen i bik na ražnju, a biće priređeni i brojni obrazovni i muzički sadržaji.

U sportskoj sali u krugu nekadašnje fabrike „Zenit“ u Bijeljini će 18. i 19. novembra biti održan „Sajam za djecu i porodicu 2017“.

Ovaj dvodnevni događajo obuhvatiće programe sa mnoštvom obrazovnih i zabavnih sadržaja u više tematskih cjelina, a pored izložbenih štandova biće upriličen festivalski program i postavljen sportski poligon. Posjetioci će moći da uživaju i u predstavama, koncertima, takmičenjima, predavanjima i radionicama.

Festivalski dio je predviđen za predstavljanje vrtića, škola, udruženja i klubova, čiji će mališani predstaviti svoja umijeća. Uz druženje i igru, djeca će biti u prilici da se upoznaju i sa radom javnih službi, a udruženja koje se bave zaštitom prava djece i porodice davaće savjete i organizovaće predavanja i radionice za roditelje.

Organizatori Sajma „Medija Plus Grup“ najavljuju da će na jednom mjestu biti okupljeno više od 40 izlagača, uključujući proizvođače i distributere dječje hrane, odjeće, obuće, opreme, kozmetike, igračaka, vrtića, škole stranih jezika, izdavačkih kuća, knjižara, ali i telekomunikacione operatere, apoteke, banke, osiguravajuće kuće, auto‐kuće i turističke organizacije.

Uz dvodnevnu zabavu i edukaciju, posjetioci će dobiti i brojne poklone, sajamske popuste, snižene upisne članarine za škole stranih jezika, akcijska izdanja dječjih knjiga, kao i mnoštvo drugih iznenađenja.

Ulaz na Sajam biće besplatan, a počasni pokrovitelj ove manifestacije je Gradska uprava Grada Bijeljina.

Izvor: Gradska uprava

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *