0:01 , среда , 19 јун 2019
Početna / VIJESTI / ŠAPUTANJE KAO NOVI YOUTUBE TREND

ŠAPUTANJE KAO NOVI YOUTUBE TREND

Oni koji vole šaputanje, te druge zvukove tog tipa, mogli bi da odgovarajuće sadržaje pronađu na YouTube kanalima koji su specijalizovani upravo za proizvodnju takvih video i audio ugođaja.

Naime, YouTube je zabilježio skok u potražnji za ovakvim sadržajima, koji su dobili ime ASMR „umjetnost“, a koje proizvode grupe muškaraca i žena širom svijeta, te na taj način zarađuju i po nekoliko hiljada dolara mjesečno.

ASMR (autonomous sensory meridian) se odnosi na opuštajuće osjećaje, te senzacije koje obično počinju na potiljku da bi potom prostrujale kroz čitavo tijelo, pa korisnici ovih usluga objašnjavaju da se gledanjem i slušanjem ovakvih sadržaja oslobađaju stresa, i da uživaju u prizorima i zvukovima koje, na primjer, proizvodi kotrljanje kamenčića, te druge akcije, poput češanja, lupkanja po površini stola i listanja stranica knjige.

Najpopularniji ASMR video svih vremena je „ASMR Darling“, u okviru kojeg kreatorka sadržaja preko mikrofona prelazi četkom za šminkanje, šapuće, te video traje čitavih 30 minuta, a do sada ga je vidjelo preko 28 miliona korisnika.

IZVOR: NEZAVISNE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *