16:30 , недеља , 18 август 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / ŠAROVIĆ: ZA SDS KOJI POBJEĐUJE

ŠAROVIĆ: ZA SDS KOJI POBJEĐUJE

Mirko Šarović izabran je juče  na Skupštini Srpske demokratske stranke (SDS) za novog predsjednika stranke.

Novoizabrani predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da će se zalagati za bolji i jači SDS, te najavio da predstoje mjeseci konsolidacije.

Nakon Skupštine SDS-a, Šarović je rekao novinarima u Banjaluci da je ovoj stranci prijeko potrebno da bude bolja i jača, jer članstvo voli samo jak SDS.

„Želim da budem predsjednik jakog SDS-a, koji pobjeđuje“, dodao je Šarović.

On je najavio da SDS-u predstoje mjeseci konsolidacije kako bi se pripremila za lokalne izbore naredne godine.

„Vjerujem u SDS koji može da pobjeđuje i koji može da bude ključna politička opcija u Republici Srpskoj i da donosi pobjede. Potrebno je da izgradimo svoju politiku, da budemo prepoznatljivi i drugačiji od naše konkurencije“, istakao je Šarović.

On je zahvalio dosadašnjem predsjedniku Vukoti Govedarici koji je, kako je rekao, vodio SDS u teškom trenutku nakon opštih izbora i što se zahvaljujući njemu i njegovom timu uspjelo doći do izborne skupštine koja je odisala demokratskom atmosferom.

Na pitanje novinara da li mala razlika u pobjedi nad protivkandidatom Milanom Miličevićem može značiti neke nove podjele u SDS-u, Šarović je rekao da to nije slučaj, jer je zajedno sa Miličevićem prisustvovao proglašenju pobjednika.

„Miličević je osvojio ogroman broj glasova i čestitam mu na tome i kao predsjednik SDS-a imaću to u vidu, jer je on jedan od najuglednijih članova stranke“, objasnio je Šarović, te zahvalio svima koji su glasali za njega, ali i za Miličevića.

Od 387 delegata koji su glasali na današnjoj Skupšini SDS-a, Miličević je dobio povjerenje 181 delegata, a Šarović 205, dok je jedan listić bio nevažeći.

Na Skupštini SDS izabran je i novi Glavni odbor, radna tijela Skupštine i donesena odluka o izmjenama i dopunama Statuta SDS-a.

Prethodnih dana kandidature za prvog čovjeka SDS-a povukli su dosadašnji predsjednik stranke Vukota Govedarica i potpredsjednik SDS-a Mićo Mićić.

Skupštini SDS-a u svojstvu delegata prisustvovao je i Momčilo Krajišnik, jedan od osnivača ove stranke.

Predsjednici SDS-a do sada su bili Radovan Karadžić, Aleksa Buha, Dragan Kalinić, Dragan Čavić, Mladen Bosić i Vukota Govedarica.

IZVOR-AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *