9:55 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIH / ŠAROVIĆU URUČENA NAGRADA „DUNAVSKI CVET“

ŠAROVIĆU URUČENA NAGRADA „DUNAVSKI CVET“

Ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirku Šaroviću danas je Novom Sadu uručeno prestižno regionalno priznanje „Dunavski cvet“ za rad i doprinos ekonomskom prosperitetu.

rs-Mirko-Sarovic_620x0
Nagrada je Šaroviću dodijeljena na šestom „Dunavskom biznis forumu“, a jedan od ovogodišnjih dobitnika priznanja „Dunavski cvet“ je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

U obrazloženju nagrade posebno se ističe Šarovićev doprinos povezivanju ljudi, ideja i tržišta, te uklanjanju barijera u ekonomskoj saradnji i trgovini.

„Doživljavam ovu nagradu kao priznanje svom nastojanju da unaprijedim ekonomski prospertitet građana i pomognem uklanjanju brojnih prepreka u ekonomskoj saradnji sa drugim zemljama. Regionalna saradnja posebno je izražena sa Srbijom, a sa zadovoljstvom mogu istaći da je u uzlaznoj liniji i sa drugim zemljama u regionu“, istakao je Šarović prilikom dodjele priznanja.

On je naglasio da je ponosan na stepen regionalne saradnje BiH sa Srbijom, za šta su zaslužne i njegove kolege iz Vlade Srbije.

Šarović je dodao da ostaju veliki rezultati i pokazatelji zajedničkog rada, što je BiH i Srbiju učinilo ključnim spoljnotrgovinskim partnerima.

Šesti „Dunavski biznis forum“, koji se pod motom „Svi za jednog, jedan za sve“, danas i sutra održava u Master centru Novosadskog sajma, okupio je privrednike iz 14 zemalja.

Forum je posvećen Dunavskoj strategiji u ulozi biznisa, u ostvarivanju njenih ciljeva, jačanju prosperiteta i efikasnijem korištenju potencijala.

Cilj je da se na osnovu Dunavske strategije, koju je usvojila EU, prikaže sve što je urađeno u prethodnom periodu, ali i da se naprave planovi za budućnost radi što bolje iskorištenosti mogućnosti koje pruža saradnja zemalja koje pripadaju dunavskom slivu.

 

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *