14:25 , петак , 20 јул 2018
Početna / BIH / SASLUŠAN DRAGAN ANĐELIĆ, BIVŠI DIREKTOR „VODA SRPSKE“

SASLUŠAN DRAGAN ANĐELIĆ, BIVŠI DIREKTOR „VODA SRPSKE“

Godinu i po od poplava u Srpskoj nadležni još tragaju za odgovornima. Skupštinski anketni odbor saslušao je bivšeg direktora „Voda Srpske“ Dragana Anđelića i ocijenio da nije kriv.

prikaz

Kažu da su od direktora tražili informacije šta je javno preduzeće radilo prije, poslije i tokom poplava. Kompletan izvještaj usvojiće i proslijediti Narodnoj skupštini na usvajanje.

„Ono što je bilo do sad bez obzira što je AO sastavljen od pozicije i opozicije u skladu sa participacijom sve odluke donosimo jednoglasno“, rekla je Jasna Lukić, predsjednik Anketnog odbora (AO).

„Smatram da nismo napravili ni najmanji propust kada su u pitanju naše aktivnosti, posebno prije poplava i za vrijeme poplava, isto tako i kod provođenja svih mjera i aktivnosti koje je naložila Vlada RS“, rekao je Anđelić.

Javno su saslušani i prvi ljudi Bijeljine i Šamca. Mićo Mićić kaže da ga je Specijalno tužilaštvo oslobodilo odgovornosti tako da je njegovo izlaganje pred odborom bilo samo informativno.

„Znate šta, tu je nas tri, četiri gradonačelnika i mi smo odgovorni samo kad dođe do poplava. I to vrijeme mi smo komandanti štabova i čim to prođe više nizašta nismo odgovorni. Sve rijeke i kanali su u nadležnosti Voda Srpske, mi nikakve nadležnosti nemamo“, objasnio je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u junu prošle godine Specijalnom tužilaštvu je podnio prijavu protiv NN lica zbog postojanja osnovane sumnje da su u majskim poplavama učinili krivično djelo izazivanja opšte opasnosti. Odgovornost se tražila i u Narodnoj skupštini, ali ni Anketni odbor još nije pronašao krivce.

Izvor: Nezavisne novine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *