7:58 , среда , 14 новембар 2018
Početna / BIH / SASTANAK VUČIĆA I ZVIZDIĆA U BEOGRADU

SASTANAK VUČIĆA I ZVIZDIĆA U BEOGRADU

Premijer Srbije Aleksandar Vučić dočekao je ispred Palate Srbija predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića, koji predvodi delegaciju BiH u zvaničnoj posjeti Beogradu.

ZVIZDIC VUCIC

Nakon svečanog dočeka, Vučić je razgovarao sa Zvizdićem. Ministri u vladi Srbije imali su odvojene sastanke sa kolegama iz BiH. Zatim su se sastale delegacije Srbije i BiH.

Delegaciju BiH, osim Zvizdića, čine ministri spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, spoljnih poslova Igor Crnadak i komunikacija i transporta Ismir Jusko.

Vučić je poručio da je važno da obje zemlje znaju da su opredijeljeni za mir i saradnju. Dodao je da će dati sve od sebe da Srbija i BiH na najbolji način sarađuju.

Vučić je juče rekao da Srbi i Bošnjaci moraju imati dogovor i da je potrebno ozbiljno sagledati pozicije BiH i Srbije kako bi se razgovaralo o zajedničkoj budućnosti, a sa mnogima to ne može jer, kaže, nemaju pogled u budućnost. Naveo je da Srbija podržava sprovođenje u djelo Dejtonskog sporazuma i da on ne želi da se miješa u političke prilike, ni u Srpskoj niti u BiH.

Izvor: RTRS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *