11:35 , понедељак , 18 фебруар 2019
Početna / REGION / SAVJET BRITANCIMA: U HRVATSKOJ NE POMINJITE SRBE

SAVJET BRITANCIMA: U HRVATSKOJ NE POMINJITE SRBE

Britanski TV kanal „Trevel“ dao je više saveta Britancima, koji odlaze na odmor u Hrvatsku.

hrvatska_164111

Savetovano im je da ne pominju Srbe i Jugoslaviju, da paze na mine, da ne putuju vozom, ne pričaju na mobilni telefon dok voze i da poštuju hrvatske svece.

„Ako Hrvatsku povežete sa Jugoslavijom, lako ćete im dići živce. Nemojte ih slučajno zvati Jugoslovenima ili porediti sa Srbima“, preporučuje ovaj britanski televizijski kanal u tekstu na svojoj internet stranici.

Britanskim turistima savetuju da paze na mine zaostale iz proteklog rata, ako se kreću po šikarama i šumama u unutrašnjosti, posebno u Slavoniji, Brodsko-posavskoj županiji i u zadarskom zaleđu.
Turistima preporučuju da je bolje da se voze autobusom, jer hrvatske železnice ne povezuju gradove na jugu.

„U Hrvatskoj je lako unajmiti automobil, ali su gotovo svi sa manualnim mjenjačem. Ne pričajte na mobilni telefon dok vozite, to je izričito zabranjeno u Hrvatskoj“, navodi kanal „Trevel“.

U tekstu se dalje navodi da vozači u Hrvatskoj ponekad agresivno pretiču, pa je bolje gledati na put nego na okolinu, prenosi portal „Indeks“.

„Lokalci često voze ludo i ne poštuju ograničenje brzine, pa treba paziti u saobraćaju“, upozorava poznati britanski kanal.
Turistima je savetovano i da obrate pažnju na svetilišta u Hrvatskoj, te da se prema njihovim crkvama odnose sa poštovanjem. 

Među savetima je i da se turistkinje u toples mogu skinuti na gradskim plažama, ali da moraju biti diskretne na jugu, gde je stanovništvo više konzervativno.

„Nikako to nemojte činiti u Vrbniku na Krku i uopšte u blizini crkvi“, navodi britanski kanal.

 

IZVOR-MONDO.BA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *