20:54 , понедељак , 23 април 2018
Početna / BIJELJINA / SAVJETODAVNI DANI FONDOVA SRPSKE, FBIH I SRBIJE

SAVJETODAVNI DANI FONDOVA SRPSKE, FBIH I SRBIJE

Međunarodni savjetodavni dani između penzijskih fondova Republike Srpske, Federacije BiH /FBiH/ i Srbije biće održani 16. i 17. maja u Tuzli, najavljeno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske.

Savjetodavni dani odvijaće se u sjedištu Kantonalne administrativne službe Federalnog zavoda PIO/MIO.

fond-pio

Iz Fonda navode da je cilj savjetodavnih dana pružanje pomoći osiguranicima i korisnicima prava na penziju sa područja filijala Bijeljina i Doboj u Srpskoj i Kantona Tuzla u FBiH, koji su ostvarili ili će tek ostvariti pravo iz oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja, a radili su u Srbiji.

“Savjetodavni dani pružaju veće i bolje mogućnosti rješavanja pitanja o uslovima za ostvarivanje prava na penziju, potvrđivanja staža ostvarenog na području druge države, požurnica u postupcima rješavanja zahtjeva, isplati penzija i svim drugim pitanjima iz domena ostvarivanja penzijskih prava”, ističe se u saopštenju.

Kao specifičnost i prednost savjetodavnih dana u odnosu na rješavanje zahtjeva putem upravnog postupka navodi se neposredni kontakt korisnika i osiguranika sa savjetodavcima zaposlenim u penzijskim fondovima, posebno na području filijala koje su u pograničnom području sa Srbijom.

Najavljeno je da će savjetodavci iz Fonda PIO Srbije i dva nosioca osiguranja u BiH, u toku dvodnevnih savjetodavnih dana neposredno odgovarati na pitanja zainteresovanih osiguranika i korisnika prava, davati uputstva i savjete.

Fond PIO Republike Srpske pozvao je zainteresovane sa područja filijala Bijeljina, Doboj kao i ostalih područja u Republici Srpskoj koji su radili u Srbiji ili su korisnici penzije iz Srbije, da se ukoliko imaju spornih pitanja u vezi sa pravom iz oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja, prijave na broj telefona 055 490 973.

Zainteresovani za učešće na Međunarodnim savjetodavnim danima mogu se prijaviti svakog radnog dana do 15. maja.

Prilikom dolaska, uz prethodno zakazivanje termina, potrebno je ponijeti lične dokumente i svu raspoloživu dokumentaciju vezanu za ostvarivanje prava na penziju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *