0:54 , недеља , 17 фебруар 2019
Početna / BIJELJINA / SAVJETODAVNI DANI FONDOVA PIO

SAVJETODAVNI DANI FONDOVA PIO

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske domaćin je savjetodavnih dana na kojima će 26. i 27. aprila, u Bijeljini, učestvovati predstavnici penzijskih fondova Srbije, Federacije BiH i Srpske.

Pomoćnik direktora Fonda PIO Brane Simanić rekao je Srni da je do danas stiglo 12 prijava građana koji će lično doći da riješe problem, a 16 prijava građana iz FBiH rješavaće posrednici koji će učestvovati na savjetodavnim danima.

Simanić kaže da korisnici prava imaju mogućnost da u naredna dva dana na licu mjesta rješavaju svoj problem, a prema dosadašnjem iskustvu sa ranije održanih savjetodavnih dana gotovo 80 odsto predmeta riješi se još u toku pripreme susreta.

Na međunarodnim savjetodavni danima savjetodavci iz Fonda PIO Republike Srpske, Federalnog zavoda PIO/MIO i Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije pružaće besplatnu pravnu pomoć licima koja ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primjenom sporazuma u oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između BiH i SRJ.

Iz Fonda navode da je to prilika da osiguranici i korisnici prava rasprave i razriješe eventualna sporna pitanja u vezi sa ostvarivanjem penzijskih prava.

Savjetodavni dani biće održani u sjedištu Fonda PIO u Bijeljini u naredna dva dana od 9.00 do 17.00 časova za osiguranike koji imaju staž osiguranja navršen u BiH i Srbiji i za korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja ostvarenih primjenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju.

Iz Fonda navode da je prilikom dolaska potrebno ponijeti svu dokumentaciju u vezi sa osiguranjem kojom stranka raspolaže, kao i ličnu kartu ili pasoš.

Izvor: SRNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *