6:44 , понедељак , 25 март 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / SDS IZABRAO 11 POTPREDSJEDNIKA

SDS IZABRAO 11 POTPREDSJEDNIKA

Glavni odbor SDS-a na današnjoj konstitutivnoj sjednici izabrao je 11 potpredsjednika stranke, po jednog iz svake izborne jedinice, te po jednog potpredsjednika iz reda manje zastupljenog pola i mladih.

sds

Kako je novinarima saopštio predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, za potpredsjednike su izabrani Drago Bundalo iz Izborne jedinice jedan, Nemanja Vasić iz Izborne jedinice dva, Nedeljko Glamočak iz Izborne jedinice tri, Nade Planinčević iz Izborne jedinice četiri, Nebojša Marić iz Izborne jedinice pet, Mićo Mićić iz Izborne jedinice šest, Kostadin Vasić iz Izborne jedinice sedam, Milovan Bjelica iz Izborne jedinice osam, Dragan Ćuzulan iz Izborne jedinice devet.

Iz reda manje zastupljenog pola za potpredsjednika SDS-a izabrana je Aleksandra Pandurević, a iz reda mladih Nina Bukejlović.

Govedarica je rekao novinarima nakon sjednice da je svaki kandidat imao zadatak da napravi plan i program rada kako vidi svoju aktivnost potpredsjednika za izbornu jedinicu u narednom vremenu, te da su ti planovi i programi iznošeni na sjednici Glavnog odbora.

„Svima njima čestitam, kao i bivšem, ali i sadašnjem predsjedniku Glavnog odbora SDS-a Milanu Milićeviću, koji je danas pokazao da uživa veliko povjerenje članova Glavnog odbora“, dodao je Govedarica.

BURNO UOČI SJEDNICE

Današnja konstitutivna sjednica Glavnog odbora SDS u Banjaluci počela je burno.

Dosadašnji šef Kluba odbornika SDS u Skupštini opštini Gradiška, Saša Lazić, doveo je pred sjednicu Glavnog odbora 20-ak svojih pristalica koji su verbalno napali pojedine članove Opštinskog odbora SDS u Gradiški, a koji su došli da prisutvuju sjednici Glavnog odbora stranke na kojoj bi trebalo da se biraju novi članovi, piše „Blic“.

„Dobićete vi svoje u Gradiški, neće se na ovom završiti“, kazao je Lazić.

Interesantno je da su Lazićeve pristalice Miću Mićića, potpredsjednika SDS dočekali aplauzom, uzvikujući da će on biti novi predsjednik stranke, a i Republike poslije izbora sledeće godine.

Na licu mjesta tokom održavanja sjednice Glavnog odbora SDS u Banjaluci bili su i službenici agencije za obezbjeđenje.

IZVOR-MONDO.BA, AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *