20:41 , среда , 23 мај 2018
Početna / BIH / SEMBERAC POBJEDNIK SVJETSKOG PRVENSTVA U TUCANJU VASKRŠNJIH JAJA

SEMBERAC POBJEDNIK SVJETSKOG PRVENSTVA U TUCANJU VASKRŠNJIH JAJA

Milan Mihajlović iz Bijeljine pobjednik je nezvaničnog Svjetskog prvenstva u tucanju farbanim, vaskršnjim jajima, koje se već 25 godina organizuje u Mokrinu.

JAJA

On je bio najbolji u konkurenciji više od 100 iskusnih takmičara. Zajedno sa Milanom, u Morkinu su učestvovali i Radivoje Lazić sa sinovima, a upravo je stariji nasljednik u finalu poražen od svjetskog šampiona, javlja RTRS .

Milan Mihajlović objašnjava da je u selu odakle je rodom već pobjeđivao nekoliko puta, pa je odlučio da se oproba na nezvaničnom prvenstvu svijeta u Mokrinu. Nije se nadao osvajanju prvog mjesta, ali desilo se da njegovo jaje bude šampionsko.

Zajedno su se spremali i onda odmjerili snage u finalu. Za titulu najtvrđeg jajeta Milan se borio protiv zemljaka Laze Lazića iz Ugljevika.

Odabir jaja traje po nekoliko sati dnevno danima prije takmičenja. Lazin otac, inače dugogodišnji takmičar i osvajač drugog mjesta na ovom prvenstvu, održanom prije tri godine, kaže da su probali oko 50.000 jaja kako bi odabrali najtvrđe.

Milan i Radivoje sa sinovima obećali su da će i sljedeće godine otići u Mokrin kako bi probali da odbrane prvo i drugo mjesto.

Milan kaže da će to biti veoma teško, jer pehar koji krasi dnevnu sobu porodične kuće u Bijeljini osvaja se, kaže, jednom ili nijednom u životu.

IZVOR -INFO BIJELJINA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *