19:40 , понедељак , 20 мај 2019
Početna / BIJELJINA / SINDIKALCI BIJELJINSKOG VRTIĆA NE ODUSTAJU OD BORBE ZA ZAKONSKA PRAVA

SINDIKALCI BIJELJINSKOG VRTIĆA NE ODUSTAJU OD BORBE ZA ZAKONSKA PRAVA

Sindikalci bijeljinskog Vrtića „Čika Јova Zmaj“ poručuju da će njihova borba za prava koja im zakonom pripadaju biti nastavljena i da će istrajati u zahtjevima da im osnivač – Skupština grada isplati oko 70.000 KM dugovanja iz 2017. godine.

Članovi sindikata ističu da se dug prema zaposlenima u Vrtiću nagomilao i tokom prošle godine, za šta najavljuju novu tužbu.

Sindikalci navode da je Gradski vrtić „Čika Јova Zmaj“ jedina javna ustanova predškolskog tipa čiji je osnivač Skupština grada Bijeljina, a čiji zaposleni, kako ističu, imaju najniža primanja od svih budžetskih korisnika.

Prava na topli obrok, regres, zimnicu i ogrev sindikalci nisu dobili ni 2017, niti 2018. godine.

Predsjednik Sindikalnog odbora Vrtića Đorđe Perić rekao je novinarima da su zaposleni u ovoj ustanovi dikriminisani i po osnovu isplate plata koje imaju po najnižoj cijeni rada.

On tvrdi da osnivač – Skupština grada namjerava da im smanji i koeficijent.

„Dok se sa nivoa Republike Srpske bore za povećanje nataliteta, pomažu nezaposlene porodilje sa 405 KM i na slične načine, naš finansijer nas uporno gura na dno“, rekao je Perić.

Prema riječima predsjednika Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske Dragana Gnjatića ovaj sindikat će pomoći kolegama kako bi ostavrili svoja prava putem suda.

On je istakao postoje realni problemi u vezi sa cijenom rada koju neke gradske bijeljinske ustanove imaju u iznosu od 120 ili 110 KM, a ovaj Vrtić 100 KM.

„Zaposleni u ovom vrtiću nisu dobijali ni ostale prinadležnosti koje su druge gradske ustanove imale i smatramo to dikriminacijom“, rekao je Gnjatić.

IZVOR: AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *