0:33 , недеља , 19 август 2018
Početna / BIH / ODGOĐENA SJEDNICA ZBOG NEDOSTATKA KVORUMA

ODGOĐENA SJEDNICA ZBOG NEDOSTATKA KVORUMA

Predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak izjavio je novinarima da su tri delegata iz iz reda srpskog naroda potvrdila sekretaru Doma da neće doći i da prema tome ne postoje uslovi za održavanje sjednice.

20170320123354_232395
„Oni su samo rekli da neće doći ne obrazlažući detaljnije razloge“, naveo je Čolak.

On je rekao da će naknadno biti zakazana nova sjednica.

Čolak je ranije danas rekao novinarima da je njegov zamjenik Ognjen Tadić informisao članove Kolegijuma Doma naroda da su ga delegati iz reda srpskog naroda Nebojša Radmanović i Sredoje Nović iz SNSD-a obavijestili da oni i Dragutin Rodić iz DNS-a neće doći na današnju sjednicu.

„Vidjećemo da li je ovo samo nedolazak na ovu sjednicu ili je nešto što može da bude zabrinjavajuće. Ukoliko bi ovakva praksa bila nastavljena bilo bi to zabrinjavajuće jer bi to blokiralo rad Doma naroda“, rekao je Čolak.

On je pojasnio da je kvorum za rad Doma naroda propisan Poslovnikom Doma i Ustavom BiH i da predviđa da je potrebno da sjednici prisustvuje devet od 15 delegata i to po tri iz svakog od tri konstitutivna naroda – Srba, Bošnjaka i Hrvata da bi Dom radio i odlučivao.

„Ukoliko te pretpostavke nisu ispunjene, Dom ne može početi rad“, istakao je Čolak.

On je naveo da jutros nije održana ni sjednica Ustavno-pravne komisije Doma naroda i još neke sjednice nadležnih komisija.

Tadić je juče izjavio da sjednica ovog doma neće biti održana, s obzirom na to da je obaviješten da neće prisustvovati tri od pet delegata iz kluba srpskog naroda.

On je naveo da su ga Nović i Radmanović informisali da oni i Rodić neće doći na sjednicu Doma naroda.

Izvor: glassrpske.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *